Stiller tøffe krav for Tour de France-deltakelse

- Det er slutt på den tiden, advarer Team Kristoff.

STERK POSISJON: Alexander Kristoff tok over halvparten av Katjusjas seirer i år, og krever enda mer støtte foran neste års Tour de France. FOTO: Einar Oliver Landa
STERK POSISJON: Alexander Kristoff tok over halvparten av Katjusjas seirer i år, og krever enda mer støtte foran neste års Tour de France. FOTO: Einar Oliver Landa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det er snart halvannet år siden Alexander Kristoff fikk sin debut i Tour de France.

Han var som en hovedregel overlatt til seg selv i spurtene, og kom nærmest etappeseier på rittets første dag, da kun Marcel Kittel ble for sterk. Alt annet dreide seg om Joaquim Rodriguez som til slutt sto på podiet i Paris.

• Bli venn med procycling.no på Facebook!

Siden den gang har det skjedd mye. Styrkeforholdet mellom Alexander og Joaquim Rodriguez var nede i 50/50 denne sommeren.

I år vant Stavanger-gutten Milano-Sanremo, to Tour de France-etapper og sto bak 14 av det russiske lagets 25 seirer.

- Tour de France passer Rodriguez bra 27-åringen har dermed svært gode kort på hånden når sesongopplegget for 2015 skal få sin endelige utforming.

- Jeg tror jeg kan velge litt fritt, og da blir det ganske likt opplegg som det jeg hadde i år. Men vi har en annen stjerne i Purito (Joaquim Rodriguez, vår anm.), så vi får se hvilke ritt han ønsker å kjøre. Tour de France passer jo ham veldig bra i år, sånn sett, sier Kristoff til procycling.no.

I år var det egentlig ikke planen at spanjolen skulle kjøre touren, men holde fokus mot Giro d´Italia og Vuelta a Espana.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer