Solskjær utspurt etter pinlig tap

Stilt til veggs: - Vi har truffet en murvegg

- Det er en realitetssjekk for alle, sier Ole Gunnar Solskjær etter det ydmykende tapet mot Cardiff.

YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær tapte 0-2 mot gamleklubben Cardiff i sesongens siste seriekamp. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær tapte 0-2 mot gamleklubben Cardiff i sesongens siste seriekamp. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Der den lyseblå delen av Manchester feirer det første tittelforsvaret på ti år, fikk den røde delen av Manchester en mildt sagt begredelig avslutning på sesongen.

Før forrige serierunde hadde ingen topp seks-lag avgitt poeng mot de tre nederste. United ble det første da de spilte 1-1 mot Huddersfield.

I ettermiddag tapte de 0-2 mot Cardiff, den nedrykksklare gamleklubben til Solskjær, som avslutter på 17.-plass.

På pressekonferansen etter kampen ble Solskjær stilt til veggs av pressen.

- Vi har vært dårlige. Vi har truffet en murvegg i slutten av sesongen. Det er selvfølgelig veldig skuffende, men det positive er at sesongen er over. Vi kan sette en stor strek over det og se framover, sier Solskjær.

Sikter mot tredje- og fjerdeplass

Der byrival Manchester City vant serien med 98 poeng, avsluttet erkerival Liverpool på andreplass med 97 poeng.

United, som avslutter sesongen på sjetteplass med 66 poeng, har dermed 32 poeng opp til City etter siste serierunde.

Like mye skiller ned til Cardiff, som rykker ned til Championship.

- Vi vet at vi er for langt bak der vi ønsker å være. 98 og 97 poeng er eksepsjonelt. Vi er fire-fem poeng bak tredje-, fjerde- og femteplass, så det er det som er et realistisk mål neste år, sier Solskjær.

Mason Greenwood (17), som debuterte fra start, trekkes fram som kampens eneste lyspunkt, sammen med Scott McTominay.

- Spillerne har vært gjennom en tøff periode. Gode spillere, som mot slutten av sesongen har blitt slitne mentalt og fysisk. I dag ville vi vunnet med litt selvtillit. I dag var Mason personen med mest selvtillit. Han nøt det. Det ga meg, fansen og spillerne et løft. Han og Scott var de to eneste store plussene, sier Solskjær.

Saken fortsetter under bildet.

LYSPUNKT: Mason Greenwood (17) debuterte fra start. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
LYSPUNKT: Mason Greenwood (17) debuterte fra start. Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- En realitetssjekk

På pressekonferansen ble Solskjær spurt om Ed Woodward (administrerende direktør) og Glazer-familien (eierne) forstår hvor stor jobb han har foran seg, og hvor lang tid det kommer til å ta.

- Definitivt. Jeg har hatt mange samtaler. De har vært åpne og ærlige. Vi vet hvor vi er. Vi er for langt bak der vi ønsker å være. Slutten av sesongen gjør det tydeligere, sier Solskjær, og legger til:

- Da jeg kom inn rundt jul viste vi god form, og det er noen ganger naturlig. Du har mye selvtillit og klarer å vippe kamper til din fordel. Nå har vi sett at den eksepsjonelle effektiviteten ikke varer. De vet også at vi står overfor en gjenoppbygning, sier nordmannen.

Solskjær mener de har sviktet seg selv i de to siste kampene.

- Vi skal vinne mot to nedrykksklare lag. Det er en realitetssjekk for alle. Det er en tøff liga og vanskelig uansett hvem du møter. Det er en lang sesong. Mot slutten har vi prestert under pari. Vi hadde en god periode midt i sesongen, så har vi dalt.

- Ikke et sjokk

Solskjær avkrefter at han er sjokkert eller overrasket over de sviktende prestasjonene.

- Nei, det er ikke et sjokk. Dynamikken i fotball er marginer, selvtillit, mangel på selvtillit, vaner. Det er å komme inn hver dag og gjøre jobben. Det er en lang sesong. På starten ble jeg kritisert for at jeg spilte for mye med samme lag, så fikk vi skader, og da måtte vi rotere. Vi kunne ikke fortsette med det vinnende laget. Vi hadde ikke et sterkt nok fundament til å fortsette med de prestasjonene.

Solskjær gjentar de nå sikter mot en topp fire-plassering neste sesong.

- Det blir ikke løst raskt, realistisk sett. Vi er 32 poeng bak topplagene, så vi må utfordre for topp fire og et annet trofé. Forrige gang var vi i Europa League med Jose, og da vant mange av disse spillerne det trofeet, sier Solskjær, og peker på FA-cupen som et mål.