Positive svar for Stina Nilsson

Stina Nilsson drar til Seefeld og VM likevel

Kontrabeskjed og gladmelding for Stina Nilsson etter den stygge strekkskaden: - Jeg er utrolig takknemlig, sier gullfavoritten.

TIL SEEFELD: Stina Nilsson ser ut til å rekke VM likevel - tross den kraftige strekkskaden hun nylig pådro seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIL SEEFELD: Stina Nilsson ser ut til å rekke VM likevel - tross den kraftige strekkskaden hun nylig pådro seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storfavoritten på VM-sprinten Stina Nilsson så ut til å miste hele verdensmesterskapet i Seefeld.

Nå kommer kontrabeskjeden og gladmeldingen hele Sverige jubler for: Stina Nilsson reiser til Seefeld allerede på fredag og ser ut til å rekke VM på ski.

Der er hun en kanskje enda større gullfavoritt på VM-sprinten enn Johannes Høsflot Klæbo er på herresiden, så fremt 25-åringen finner tilbake til toppformen etter skadeoppholdet.

- Utrolig takknemlig

Nilsson har vunnet stort sett som hun vil i sprintlangrenn denne sesongen, fram til hun pådro seg en kraftig strekk i oppløpet i Otepää midt i januar.

HARDTRENING: Therese Johaug valgte å stå over Tour de Ski for å forberede seg best mulig til sesongens store høydepunkt, VM i Seefeld. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Se hele programmet her: https://youtu.be/ZE_uXfcSJsg Vis mer

- Jeg er utrolig takknemlig over arbeidet som jeg og det medisinske apparatet sammen har lyktes med, sier Nilsson i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

- De siste ukene har virkelig vært en tålmodighetsprøve for meg. Nå er det bare å fortsette å ta ett steg om gangen og håpe på det beste.

Positive svar

Landslagslegen Magnus Oscarsson er optimist etter noen tunge uker.

- De kliniske testene har gitt positive svar om at skaden leger bra, og vår ambisjon er at Stina går VM-sprinten. Det minste like tilbakeslag i rehabiliteringen kan imidlertid ødelegge. Derfor kan vi ennå ikke si noe sikkert, sier Oscarsson.

De største favorittene på VM-sprinten utenom Nilsson er Sophie Caldwell, Jonna Sundling og Maja Dahlqvist, med Maiken Caspersen Falla og Kristine Stavås Skistad som to av de største outsiderne.

Sprinten er den første medaljeøvelsen i ski-VM og finner sted 21. februar. Den svenske VM-troppen på kvinnesiden er som følger:

  • Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF
  • Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
  • Hanna Falk, Ulricehamns IF
  • Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK
  • Charlotte Kalla, Piteå elit
  • Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF
  • Stina Nilsson, IFK Mora SK
  • Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
  • Jonna Sundling, IFK Umeå

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Du kan spille Dagbladets VM-Fantaski og vinne solide pengepremier her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer