Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stina Nilsson dropper langrenn

Stina Nilsson bytter ut langrenn med skiskyting med umiddelbar virkning.

SJOKKERER: Stina Nilsson er foreløpig ferdig med langrennssporten og blir heller skiskytter. Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP)
SJOKKERER: Stina Nilsson er foreløpig ferdig med langrennssporten og blir heller skiskytter. Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP) Vis mer

Den svenske OL- og verdensmesteren skal fra neste sesong konkurrere med børse på ryggen.

Det sier kilder til SVT Sport. Så seint som i dag var Nilsson å finne på skiskytterstadion i Östersund hvor hun terpet skyteteknikk, melder den svenske statskanalen.

Nå bekrefter også Nilsson selv idrettsbytte i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

- Min grunntanke var å å langrenn ett OL til og så bytte etter sesongen 2022. Men på grunn av skaden min har jeg fått mye tid til å tenke og prøveskyte og jeg kjenner at jeg virkelig ikke vil vente lengre. Det er alt for morsomt for det, sier Stina Nilsson i et pressemeldingen.

Nilsson er en av langrennssportens største stjerner og tok blant annet gull i sprint i OL i 2018 og to gull i stafett og sprintstafett under VM i Seefeld i fjor. Totalt har hun sju VM-medaljer og fem OL-medaljer på merittlisten fra langrennsporet.

Også på Instagram har Nilsson delt beskjeden.

- Kjempegøy

Vinterens VM-dronning i skiskyting, Marte Olsbu Røiseland gleder seg over å få en ny profil inn i skiskyttermiljøet.

- Det er kjempegøy. Skiskyting er absolutt den gøyeste idretten, så jeg skjønner valget hennes veldig godt, sier en lattermild Olsbu Røiseland til Dagbladet.

- Er du overrasket?

- Ja, jeg hadde ikke hørt noe før beskjeden kom nå, men det er supert!

GULLKVINNE: Marte Olsbu Røiseland feirer et av sine fem gull under VM i skiskyting 2020 i Anterselva.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GULLKVINNE: Marte Olsbu Røiseland feirer et av sine fem gull under VM i skiskyting 2020 i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Olsbu Røiseland mener det vil løfte et allerede godt svensk landslag med Hanna Öberg i spissen å få med Stina Nilsson i treningsarbeidet og som en forse på den fysiske biten.

- Jeg tenker det er kjempebra for svensk skiskyting, de har opparbeida seg et godt landslag over de siste sesongen. Å få Stina Nilsson som er en god langrennsløper kan styrke laget ytterligere. Det er skytingen de har vært maskiner på og vunnet løp på de siste årene. Å få en fysisk løper, da kan de andre svenske løperne bli farlige allerede neste år, spår Olsbu Røiseland.

Tung sesong

I år har Nilsson hatt en blytung sesong. Hun valgte å avbryte sesongen allerede i februar, etter at treningen hadde blitt for tøff etter en ribbeinskade i sommer.

Nilsson gikk verken Tour de Ski eller Ski Tour 2020, og ble satt i skyggen av svenskenes nye sprintfenomen Linn Svahn.

Følger i fotsporene

Nilsson blir ikke den første til å bytte mellom de to idrettene. Svenskenes egen Magdalena Forsberg gjorde det med stor suksess på 90-tallet og fikk med seg seks VM-gull og sammenlagtseier i verdenscupen i skiskyting, mens i nyere tid har en annen langrennssprinter i Denise Herrmann også blitt en av verdens beste skiskyttere.

- Det blir spennende. Følger hun Denise Herrmann, tar det 2-3 sesonger før hun er helt i verdenstoppen, sier Olsbu Røiseland.

Dermed er det ikke lengre Therese Johaug eller noen andre av de norske langrennskvinnene som må bekymre seg over å møte Nilsson på en ankeretappe. I stedet er det kanskje Olsbu Røiseland som må belage seg på å møte verdens beste langrennssprinter de siste årene i en spurt.

- Absolutt, det kan bli tøft å havne i en spurt mot henne. Å avgjøre på siste skyting må nok bli min måte å gjøre det på da, sier frolendingen og ler.

Foreløpig har verken Nilsson selv, eller det svenske skiskytterforbundet eller langrennsforbundet kommentert saken.

Hele Norges coronakart