Tour de Ski 2017

Stina Nilsson hadde mareritt om skibyttet før start

Drømte at hun ble diska. 

VANT FOR FØRSTE GANG: Stina Nilsson hadde aldri vunnet et distanseløp i verdenscupen før i dag. Hun hadde mareritt om å bli diska. <br>Foto: EPA/ANGELIKA WARMUTH/ NTB Scanpix
VANT FOR FØRSTE GANG: Stina Nilsson hadde aldri vunnet et distanseløp i verdenscupen før i dag. Hun hadde mareritt om å bli diska.
Foto: EPA/ANGELIKA WARMUTH/ NTB ScanpixVis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Stina Nilsson gjorde omtrent som hun ville på dagens tikilometer med skibytte, og vant karrierens aller første distanseløp.

- Det er et lite life goal, så det var kult, smiler Nilsson overfor Dagbladet.

Det er det andre livsmålet Nilsson oppnår i løpet av de tre første etappene i Tour de Ski. Nyttårsaften vant hun sin første prolog i sprint, før hun vant samtlige heat til og med finalen.

Det var også et såkalt life goal for Nilsson.

- Jepp, jeg huker av ett etter ett, så det er morsomt, sier hun.

Marerittet

Drømmen om å vinne distanseseire i verdenscupen oppnådde hun i dag, men det var ikke akkurat det hun drømte om i forkant av dagens fellesstart.

- Jeg hadde et mareritt før touren begynte, at jeg kom til å glemme igjen skiene i depotet og så bli diska. Jeg var veldig nøye med å ta ut det jeg skulle i dag, forteller hun.

Marerittet endte i stedet som en drøm, og nå stiger selvtilliten foran de fire avsluttende etappene av Tour de Ski.

- Det er alltid morsomt å mate egoet, sier hun om den saken, men avviser at hun faktisk kan vinne hele touren.

- Nei. Jeg er ikke en favoritt. Det er det andre som er.

- Jeg har gått Tour de Ski før, så jeg vet at ting kan endre seg fra dag til dag. Jeg er ydmyk overfor hva som kan hende, men jeg er gjerne med så lenge jeg kan. Oppe i toppen. Men det er ikke noe jeg har som mål.

- Du holder muligheten åpen for at du kan vinne touren?

- Hehe, nei, jeg tror ikke på det.

Suksesstreneren

Sammenlagtsjansene til Stina Nilsson er det omtrent bare Ingvild Flugstad Østberg som vil snakke om.

- Stina blir sterk hele veien, tror jeg. Det blir spennende å se hva hun kan gjøre i den siste bakken også, sier Østberg.

Nilssons norske trener, Ole Morten Iversen, sier Nilssons mål med touren var å få noen gode opplevelser på distanserenn.

Nå har hun to gode opplevelser på rad.

- Sammenlagt får vi se på før den siste dagen. Da kan vi begynne å se på hva hun kan bli. Nå er målet å ta en dag om gangen, sier Iversen.

Nordmannen, og forøvrig faren til Emil Iversen, tok over damelandslaget i Sverige i sommer, og står altså bak Nilssons aller første seier på distanseløp.

En klassisk suksesstrener, altså.

- Ja, akkurat i dag er jeg det. Det kommer nye dager også, det vet dere jo, så det går opp og ned. Men i dag er det artig å være svensk, sier han til Dagbladet.

Også Stina Nilsson skryter av Iversens bidrag til den svenske suksessen i vinter.

- Det har vært veldig bra, jeg syns han er en veldig bra trener med mange kvaliteter og han har ført oss sammen som lag. Vi har en veldig bra stemning i laget, og har det veldig morsomt sammen mellom konkurransene. Det har betydd veldig mye, sier Nilsson om Iversen.

  • Tour de Ski fortsetter med en jaktstarter i fristil i Oberstdorf i morgen.