Stina Nilsson irritert på Dagbladet etter sølvet

Dagen da alt gikk mot Stina Nilsson (24).

KUNGEN OG TRE STAFETTJENTER: Kong Carls Gustaf gratulerte de svenske stafettjentene med sølv på OL-stafetten, men heller ikke denne gangen var Stina Nilsson rask nok. Her er det, fra venstre Ebba Andersson, Anna Haag og Charlotte Kalla som får prate med svenskekongen.
KUNGEN OG TRE STAFETTJENTER: Kong Carls Gustaf gratulerte de svenske stafettjentene med sølv på OL-stafetten, men heller ikke denne gangen var Stina Nilsson rask nok. Her er det, fra venstre Ebba Andersson, Anna Haag og Charlotte Kalla som får prate med svenskekongen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
STAFETT: Storebror Eivind Flugstad Østberg hyller søsterens OL-gull. Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): På forhånd var det et svensk drømmescenario: At den olympiske gullvinneren i sprint, Stina Nilsson (24), hadde kontakt med Marit Bjørgen før sisteetappen.

Men etter å ha fulgt planen til punkt og prikke, å henge på Bjørgen, så skulle svenskenes ankerkvinne knekke Bjørgen i en spurt.

Men når det kom til stykket, så var ikke Stina Nilsson i nærheten av å tukte super-Bjørgen, som fikk de nødvendige meterne forsprang i den siste utforkøringen ned mot stadion.

Norsk gull - og «bare» svensk sølv.

- Marit var sterk

Nilsson hevdet etter Bjørgen-nederlaget at hun var fornøyd med sølvmedalen, men da Dagbladet kommenterte at hun ikke virket så fornøyd, så ble det liv i øynene hennes.

- Men hvor bra kjenner du meg, da?

- Jeg er fornøyd, svarer hun irritert.

Så forklarer hun:

- Jeg forsøkte å holde følge med Marit, men hun var for sterk i bakken, sa en ordknapp Stina Nilsson etter løpet.

GULL: Marit Bjørgen blir omfavnet av de norske lagvenninnene Ragnhild Haga (f.v), Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg etter å ha knust den svenske ankerkvinnen Stina Nilsson på oppløpet i OL-stafetten.
GULL: Marit Bjørgen blir omfavnet av de norske lagvenninnene Ragnhild Haga (f.v), Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg etter å ha knust den svenske ankerkvinnen Stina Nilsson på oppløpet i OL-stafetten. Vis mer

De svenskene jentene hevdet etter nederlaget at de ikke var overrasket over at Bjørgens superetappe.

- Marit var veldig sterk i dag. Jeg er imponert over henne, sa Charlotte Kalla.

Hun gikk Sverige inn i gullkampen igjen på sin andreetappe, etter at Anna Haag vekslet 20 sekunder bak Norge på den første etappen.

Derfra så det veldig lyst ut med tanke på svensk gull, men Stina Nilsson hevdet hardnakket at hun ikke var altfor skuffet over sølvet.

- Fornøyd med sølv

- Jeg er fornøyd med sølv, men samtidig var det så nære gullet, så jeg kjenner også litt på det. Men jeg kunne ikke gjort noe mer i dag, jeg tok ut alt jeg hadde, men Bjørgen hadde et ekstra gir som jeg ikke hadde, sa Nilsson.

- Når merket du det?

- I utforkjøringen ned mot stadion var jeg sliten, og kjente at jeg ikke hadde mer å kjøre med.

- Hva slags følelse hadde du da du gikk i mål?

- Jeg var så sliten. Men jeg ble glad da jeg så at de andre jentene på laget var glade.

På Dagbladets spørmål om hun føler de vant sølv eller tapte gullet, svarer hun kort og kontant:

- Begge deler.

- Kunne ikke gjort noe annerledes

- Vil du normalt ta Marit Bjørgen når dere går sammen så nære mål?

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

- Nei, ikke etter fire og en halv kilometer med råkjøring. Da er Norge favoritter på forhånd, sier Stina Nilsson til Dagbladet.

- Du følte ikke på toppen av den siste bakken at du kunne ta dette?

- Nei, jeg kjente at jeg ikke hadde så mye krefter igjen som Marit. Hun er fortsatt en mer fysisk kapasitetsutviklet løper enn det jeg er, så jeg er egentlig fornøyd med at jeg klarte å utfordre henne såpass lenge på sisteetappen.

- Ville du gjort noe annerledes, om du kunne gått sisteetappen på nytt?

- Nei, ikke annet enn at jeg skulle ønske jeg hadde klart å følge Bjørgen helt inn til. Man vil alltid mer, men jeg klarte ikke mer, sier Stina Nilsson.

- Hvor bra kjenner du meg?

Stina Nilsson gikk ikke på det svenske stafettlaget som vant OL-gullet i Sotsji for fire år siden. Der vant hun derimot bronse på sprintstafetten sammen med Ida Ingemarsdotter.

Her i Pyeongchang ble Nilsson olympisk mester på sprinten, men dette var hennes olympiske debut i stafettsammenheng.

- De gangene jeg har gått stafett, så har vi aldri vært så nære Norge.

- Hva skal til for å ta Norge?

- Jeg vet ikke.

De svenske sølvjentene fikk besøk av svenskekongen etter stafetten, men også der kom Stina Nilsson litt for seint, og fikk ikke med seg den kongelige visitten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer