FÅR STØTTE: Ole Morten Iversen er faren til den norske landslagsløperen Emil Iversen, og svensk damelandslagstrener i langrenn. Etter flengende kritikk fra Maria Rydqvist i høst, får han nå støtte fra flere dameprofiler i svensk langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Ole Morten Iversen er faren til den norske landslagsløperen Emil Iversen, og svensk damelandslagstrener i langrenn. Etter flengende kritikk fra Maria Rydqvist i høst, får han nå støtte fra flere dameprofiler i svensk langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Langrennsbråk i Sverige

Stina Nilsson står opp for pappa Iversen: - Han er den beste treneren jeg noensinne har hatt

Vil legge langrennsbråket dødt. 

(Dagbladet): Ole Morten Iversen tok over som svensk damelandslagstrener før fjorårssesongen, og røk rett i tottene på veteranen Maria Rydqvist.

I en blogg påsto Rydqvist at Iversen drepte all motivasjon og nærmest forsøkte å presse henne til å bli hjemme når landslaget hadde samlinger.

Rydqvist mener Iversen var etter henne fordi hun hadde andre behov enn de andre løperne på landslaget, og at Iversen var uegnet som dametrener.

Bloggen skapte store overskrifter i Sverige, men falt til jorden da ingen i det svenske skiforbundet kom henne i møte på noe punkt.

Får støtte

Nå går de svenske langrennsjentene ut og støtter Iversen offentlig, for første gang siden Rydqvist hudflettet Iversen i bloggen.

Selv Stina Nilsson, som er notorisk for aldri å prate om noe som kan skape overskrifter, er tydelig på hvilken side hun står på.

- Jeg har ikke fulgt med så mye i den debatten. Jeg kan bare si at Ole Morten er en fantastisk bra trener. Han er den beste treneren jeg noensinne har hatt, sier Nilsson til Expressen.

- Jeg er veldig fornøyd med den stemningen vi har i laget, og det er selvfølgelig trist at Maria har følt det som hun har, fortsetter hun.

Takker Iversen

Nilsson etablerte seg for alvor i verdenstoppen under Iversen, og også andre av landslagsløperne hadde giod framgang under nordmannens ledelse.

- Man kan aldri ta fra et menneske meningene, hva man syns og tenker, sier Anna Haag til Expressen.

- Jeg kan bare svare på hvordan jeg syns det har fungert, og jeg syns det har fungert utrolig bra. Jeg har veldig, veldig stor tiltro til Ole Morten. Jeg ser på ham som en stor faktor for at jeg kom meg opp på det nivået jeg gjorde i fjor, sier Haag.

Har ikke snakket sammen

Iversen selv har holdt en lav profil i denne saken hele veien, men fortalte til Trønderavisa at han var skuffet over omfanget saken har fått.

Rydqvist tok aldri kontakt med Iversen i forkant av bloggpubliseringen, og har heller ikke vært i kontakt med ham i etterkant.

- Hun har ikke snakket med meg, men hun har tidligere fortalt meg hva hun mener om meg. Det var ikke noe nytt for meg det som hun skrev i sin blogg, men det at hun synes jeg er uegnet som trener har hun aldri sagt til meg. Den var ny. Men alt annet om at jeg ikke lytter og er autoritær har hun sagt, sa Iversen til Trønderavisa.

- Kjenner du deg igjen?

- Nei, overhodet ikke. Heller tvert imot, sa Iversen, og får full støtte for det av de andre svenske langrennskvinnene.