Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stina Nilssons frekke manøver var helt bevisst

Bremset bort en kvartfinaleseier.

EN KALKULERT BREMS: Stina Nilsson bremser seg inn til andreplass i kvartfinalen for å få enklest mulig vei til finalen. Det ble kronet med en andreplass i sprinten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EN KALKULERT BREMS: Stina Nilsson bremser seg inn til andreplass i kvartfinalen for å få enklest mulig vei til finalen. Det ble kronet med en andreplass i sprinten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

GATINEAU (Dagbladet): Stina Nilsson, eller «Silver-Stina» som hun så populært kalles hos våre brødre i øst, knep nok en andreplass på åpningssprinten i Ski Tour Canada i dag. 

Grunnlaget for suksessen la hun med en frekk manøver i kvartfinalen. 

Løperne velger hvilke kvartfinaler de vil gå i ut fra tidene i prologen. Nilsson valgte den tredje kvartfinalen, altså den kvartfinalen der vinneren skal gå i den første semifinalen, mens andreplasserte skal gå i den andre og siste semifinalen. 

Helt bevisst valg Normalt er det en fordel å gå i den første, siden man da har lengre tid å hente seg inn igjen før finalen går litt senere. 

Men da Nilsson ledet klart oppover det korte oppløpet i Gatineau så hun seg bakover og bremset. Dermed var det tyske Sandra Ringwald som vant heatet, mens Nilsson ble nummer to. 

- Ja, det var helt bevisst. Jeg hadde gjort noen vurderinger om hvor jeg ville havne, og så til at jeg havnet der, smiler Nilsson da Dagbladet spør henne om hvorfor hun bremset seg til andreplass. 

- Jeg så at det var mange raske prologløpere som kom til å havne i samme semifinale, og da ville jeg heller være i semi to i dag, fortsetter hun. 

En lysende start Med fasiten i hånd kan alle se at det var en smart taktikk. I den første semifinalen gikk nemlig Maiken Caspersen Falla, Jessica Diggins, Ida Ingemarsdotter og Ingvild Flugstad Østberg. Alle gode nok for en finale. 

Og omtrent som Nilsson hadde forutsett gikk også de fire videre til finalen. Nilssons overkvinne i kvartfinalen, Sandra Ringwald, gikk ut, mens Nilsson gikk seg kontrollert inn til finaleplass i semifinale to, mer enn fem sekunder saktere enn den første semifinalen. 

Om finalen endte med andreplass sto hun igjen som den store vinneren rent taktisk. 

- Jeg har fått en lysende start, så jeg gleder meg til å gå mer, smiler Stina Nilsson.