Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Brun Kjeldås ute av US.Open

Stine Bruun Kjeldås kjørte seg bort i gårsdagens førstekvalifisering til US.Open. Storfavoritt Terje Håkonsen gikk derimot videre til kvartfinalen, til tross for elendige forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk de første innledende runde i det 17. US.Open i snowboard av stabelen i Stratton, Vermont. Og de fleste norske løperne klarte seg bra. US.Open trekker til seg de beste snowboarderne i verden, og er for snowboard det Wimbledon er for tennis. At det er et av de få rennene Terje Håkonsen stiller på gjør det ikke mindre eksklusivt.

Under pari

Etter første innledende runder har Norge med fire menn og en dame videre til kvartfinalen. Men vår antatt beste kvinnelige løper, Stine Bruun Kjeldås, er ute av konkurransen. Stines løp satt ikke helt, og hun kjørte langt under pari. Hun endte til slutt opp på en 26. plass, og med kun de 20 beste videre holdt det ikke for Stine.

Men for fjorårets nykommer Anne Molin Kongsgaard holdt det i monn. Hun kvalifiserte seg på en 2. plass, og fikk dermed dagens beste norske plassering.

- Anne kjørte både høyt og teknisk, rett og slett råbra, sier deltager Marius Sommer fra til Dagbladet :på nettet på telefon fra Stratton. - Hun har bare blitt bedre og bedre i hele år. Og holder hun denne stilen videre kan det virkelig gå veien.

Dårlige forhold

Under damenes kvalifiseringsomganger viste de amerikanske værgudene seg fra sin bedre side, men når det ble herrenes tur, kom regnet. For de med tidlig startnummer gav dette seg lite utslag, men på grunn av dårlig salting fra arrangørens side ble forholdene etter hvert meget dårlige. Dette ble verst for for de med sene startnummer, deriblant Terje Håkonsen.

Følgene av dette ble at flere av forhåndsfavorittene hadde uflaks i den etter hvert hullete og utslitte halfpipen, og røk ut.

Terje improviserte

Men Terje skuffet ingen, og mestret forholdene på sin egen måte. Han leverte noe man sjelden ser i halfpiperenn nå om dagen, et løp fylt av liptricks (triks som utføres oppå kanten av halfpipen). Noe han måtte gjøre enkelte steder på grunn av den særdeles dårlige halfpipen.

Men han åpnet med en meget høy McTwist (5404salto), og de vanlige hoppene han plottet inn mellom liptrickene, var selvsagt dagens høyeste. Høye hopp og dristige tricks til tross; Håkonsen havnet på 31. plass, men han er fortsatt storfavoritt til lørdagens finale.

Flaks vs. uflaks

Gårsdagens beste nordmann blant gutta ble Marius Sommer. Og etter det vi så fra Marius under årets VM vet vi at han på en god dag kan utrette de mest utrolige ting. I går hadde han litt uflaks, men kjørte allikevel til en 12.plass. Men han greier ikke å legge skjul på at han er irritert over de dårlige forholdene:

- Hadde det ikke vært for at jeg hadde flaks og traff en bra linje, kunne jeg like gjerne ha røket ut jeg også. Dette går for mye på flaks, og for lite på ferdigheter, sier han, og håper arrangøren får ut den berømte fingeren og lager en bedre halfpipe til lørdagens finale. Marius kan også fortelle at Håkonsen i relativt sterke ord hadde uttrykt sin misnøye med halfpipen.

Også Kim Christiansen og Christian Thoresen berget seg helskinnet seg gjennom den kontroversielle 1.kvalifiseringen og endte opp på henholdsvis 16. og 22. plass etter bra kjøring.

Tyskeren Xavier Hoffmann som kjørte på et tidlig startnummer leder etter herrens kvalifisering.

For de som hadde håpet på å få se Daniel Franck og Terje Håkonsen i samme renn, så må vi nok skuffe dere. Daniel ombestemte seg i siste sekund, og stiller ikke i årets US Open, på grunn av det han mente var en dommerskandale i fjorårets renn.