Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stine bryr seg ikke om hun får juling

I går var Norges minste banens beste.

I FORM: Stine Bredal Oftedal (10) ble kåret til banens beste etter at Norge hadde banket Romania i EM-åpningen i går. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I FORM: Stine Bredal Oftedal (10) ble kåret til banens beste etter at Norge hadde banket Romania i EM-åpningen i går. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Norge fikk en perfekt start på håndball-EM, da Romania ble slått 27-19 i går kveld.

Stine Bredal Oftedal herjet i EM-starten. Inne på streken har hun en alliert i Heidi Løke som skal rydde vei for Norges minste spiller.

Med sine 168 centimeter kan ikke Oftedal gå til værs og banke inn scoringer. Hun må løpe - ofte og fort - inn i trange situasjoner der det ikke sjelden ligger dundrende taklinger og venter.

- Flyttingen til Paris og å prøve lykken der har formet meg både som menneske og idrettsutøver, sier Stine Bredal Oftedal til NTB.

Eksamen Etter halvannet år med base sørvest i den franske hovedstaden, er hun i ferd med å ta steget.

Søndag ble hun kåret til banens beste i EM-åpningen mot Romania. Hun var på banen i hele 51.10 minutter, mest av de norske rett foran Løke.

Med 27-19 over Romania fikk håndballhysteriet i Norge er bra start.

- Hva synes du om at over 1 millioner TV-seere ofte følger dere?

- Det er absurd, men vanvittig kult.

Mandag leverer Oftedal en eksamen fra spillerhotellet i Debrecen. Hun studerer ved siden av håndballjobben i Issy Paris.

Tøffing Løke vet aller mest om juling av de norske spillerne. Hun deltar i en form for bryte- og boksekamp hver gang Györ eller Norge spiller.

- Stine har utviklet seg veldig mye etter at hun reiste til Paris. Hun er alltid tøff på mål. Hun bryr seg ikke om hun blir dyttet eller slengt i bakken. Man må tåle den smerten, og slik er jo resten av gjengen her også. Stine har en spillestil som krever litt mer.

- Hvordan kan du bidra for henne ute på banen?

- Jeg kan sette en del sperrer for henne slik at hun kan gli gjennom rett på innsiden av meg. Og så er det jo slik at en del i forsvaret ofte følger meg dersom jeg rykker. Det kan åpne for Stine om hun finter pasning og i stedet løper gjennom.

EM-kampene mandag:

Gruppe C: Tyskland - Nederland, Sverige - Kroatia.

Gruppe D: Frankrike - Slovakia, Montenegro - Serbia.

(NTB)