Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine på andreplass i snowboard-EM

FIEBERBRUNN (Dagbladet): Det hersket fullt kaos i målområdet da Stine Brun Kjeldaas var ferdig med sitt tredje run i kveld: Alle var sikre på at Stine hadde vunnet, og gratulerte Kongsberg-jenta. Men da hun skulle opp på seierspallen, ble hun plutselig ropt opp som nummer to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg forstod ikke at jeg kom på andre plass før jeg ble ropt opp på pallen som nummer to. Det er litt kjedelig når jeg først trodde at jeg hadde vunnet, sier Stine til Dagbladet :på nettet.

Usikker

Selv var hun veldig usikker på om hun kom inn som nummer en eller to, men da alle i målområdet bekreftet at hun hadde vunnet, kunne Stine slippe jubelen løs - i 15 minutter. Men så viste det seg altså at sveitsiske Anita Schwaller fikk 0,1 poeng mer enn Kongsberg-jenta.

- Det er jo koselig for Anita at hun vinner, sier Stine, men innrømmer at hun i bunn og grunn er litt skuffet. For hun hadde virkelig ønsket å vinne EM. Hittil i sin snowboard-karriere har hun nemlig aldri vunnet store mesterskap som OL og EM. Men andre plass til tross: En real feiring i østerriske Fieberbrunn blir det likefullt.

Fall ødela

Stine gikk høyere enn Anita Schwaller, og de aller fleste mente at hun var best i går kveld. Kongsberg-jenta mista imidlertid seieren fordi hun måtte ned i bakken med rumpa i sitt siste run.

Stine vet foreløpig ikke hva hun skal gjøre i tiden fram mot OL. Enten blir hun igjen i Europa en tid for å trene, ellers reiser hun hjem til Kongsberg eller Trysil - hvis det er nok snø.

- Uansett har det vært veldig moro å være i EM. For første gang har jeg hatt en masse mediapress, og det er nok greit å ha med seg fram mot OL, sier Stine.

Espen Arvesen nummer 12

17 år gamle Espen Arvesen ble nummer 12 i snowboard-EM.

- Jeg hørte jeg fikk dårlig betalt for hoppene, men jeg er fornøyd. Nå skal jeg ut å ha det gøy og få med meg mest mulig før jeg drar hjem i morgen, sier Jar-gutten til Dagbladet.

Dobbelt norsk i OL-kvalifisering

Roger Hjelmstadstuen vant dagens OL-kvalifiseringskonkurranse i halfpipe i Italia. Deretter fulgte Kim Christiansen på en andre plass, Klas Vangen på 4., Arild Brun Kjeldaas på 6. plass og Marius Sommer på 12.

I tillegg kjørte Christel Thoresen inn til en andre plass og Anne Molin Kongsgaard på 6.

Dermed får landslagstrener Dag Ove Karsten en hard oppgave med å velge ut hvem som skal få være med til OL. Dette bestemmes mandag.

Resultater halfpipe-finaler snowboard-EM

Kvinner:

1) Anita Schwaller, Sveits 58,1

2) Stine Brun Kjeldaas, Norge 58,0

3) Minna Hesso, Finland 51,8

4) Nici Pederzolli, Østerrike 48,7

5) Nita Arpiainen, Finland 44,9

6) Tanja Baumgartner, Østerrike 42,4

7) Caroline Ehrenstrasser, Østerrike 41,2

8) Satu Jarvela, Finland 36,7

Menn:

1) Markus Hurme, Finland 62,8

2) Gerfried Kolar, Østerrike 62,6

3) Gian Simmen, Sveits 60,9

4) Bertrand Denervaud, Sveits, 60,3

12) Espen Arvesen, Norge 53,2.

<B>BLID:</B> Stine Brun Kjeldaas var blid og fornøyd selv om det ble kaos i målområdet da hun helt uventet mistet førsteplassen med minst mulig margin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!