Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine vant - igjen

Stine Brun Kjeldaas utklasset konkurrentene i fredagens ISF-renn i halfpipe i Oberstdorf. Hun kjørte offensivt allerede i første omgang og fikk høye karakterer. I de to siste omgangene var den norske jenta overlegen. Nå er OL-plassen 100 prosent sikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stine er definitivt klar for OL. Hun har holdt et høyt nivå så langt i sesongen, og er alltid best når det gjelder, sa en lykkelig landslagstrener Dag Ove Karsten til NTB.

- Første omgang er til for å «kline til», da gjør det ikke så mye om du bommer litt, sa Kjeldaas. Hun ledet klart, men fikk litt «pes» av finske Minna Hesso i den andre omgangen. Ledelsen var imidlertid aldri truet.

- Før den tredje omgangen håpet jeg å vinne, men det kunne like gjerne blitt Minna som hadde stukket av med seieren, sa Kjeldaas beskjedent etter å ha servert en strålende finaleomgang.

Etter to seire og en andreplass i de tre siste rennene, seiler den norske jenta opp som en av de heteste kandidatene til OL-gullet.

- Det er egentlig mye flaks også, men det kjennes selvfølgelig bra å ha vunnet to ganger, fortsatte Kjeldaas.

EM-favoritt

Neste uke er det EM i Fieberbrunn, og Kjeldaas må finne seg i å være storfavoritt.

- I fjor gjorde jeg en kjempegod konkurranse på samme sted og endte på tredjeplass. Jeg har selvfølgelig et håp om å vinne, sa den norske gullfavoritten.

Gutta gjorde det ikke like bra i Oberstdorf. Marius Sommer ble bestemann på en 11. plass.

- Det er nervene. Det er noe jeg burde jobbet med, men jeg har ikke tid. Det er for mange konkurranser, vi rekker ikke å trene verken fysisk eller mentalt, sa Sommer.

Espen Arvesen fikk heller ikke klaff i finalen og ble bare nummer 16.

/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!