Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine vant i St. Moritz

Stine Bruun Kjeldaas (22) vant FIS sitt OL-kvalifiseringsrenn i sveitsiske St. Moritz i dag. Dermed tok hun også tilbake verdenscupledelsen som hun mistet da hun kom på andre plass i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stine er - sammen med Daniel Franck - snowboard-Norges største favoritt foran gigantarrangementet i Nagano i februar. Et OL som Kongsberg-jenta ser fram til:

- Jeg har kjempelyst til å dra til OL. Det er det største målet denne sesongen, og jeg synes det er flott å representere Norge i OL-konkurransen, sier Stine til NTB.

Flere konkurranser

Stine og de andre norske jentene på halfpipe-landslaget drar nå til Obersdorf for å delta i det internasjonale snowboardforbundets konkurranse. I morgen er det kvalifisering til fredagens finale. I neste uke starter snowboard-EM.

De norske snowboardgutta og landslagstrener Dag Ove Karsten dropper konkurransen i Tyskland og drar i steden til Italia for å kjøre i puddersnø.

- Vi drar enten til Lech eller Bormio for å kjøre løssnø. Det skal bli utrolig deilig. Det er dette som er snowboard, sier Dag Ove Karsten. Han er meget fornøyd med hans disiplers innsats i dagens konkurranse i St. Moritz.

I klassen for menn tok Klas Vangen en fjerdeplass, bare desimaler bak svensken Jacob Söderqvist. I tillegg kom Roger Hjelmstadstuen på 12. plass. Daniel Franck deltok ikke i dag.

- Veldig jevnt

Den 19. januar skal Dag Ove Karsten gi sin anbefaling: Hvem skal representere Norge i Nagano.

- Det blir veldig, veldig jevnt. Stine og Daniel er klare, men etter dem blir det verre... Men det er egentlig et luksusproblem - et klart mindre problem enn det er for Trond Jøran (Pedersen), ler landslagssjef Karsten som mener at de norske utøverne som til slutt blir tatt ut alle kan gå inn blant de ti beste i OL.

VANT IGJEN:<B> Kongsberg-jenta Stine Bruun Kjeldaas vant halfpipe-konkurransen i St. Moritz. Hun leder nå verdenscupen sammenlagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!