Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Stingene er ute. Arr er tøft.. håper jeg»

Nå har Lindsey Vonn fått OL-jobb.

SÅRET GROR: Lindsey Vonn mister OL på grunn av skade, men har fått OL-jobb på amerikansk tv som et plaster på såret. Dette bildet har hun lagt ut på sin Instagram-profil i dag etter at sting er fjernet fra kneet. Foto:  AP Photo/Nathan Bilow, File
SÅRET GROR: Lindsey Vonn mister OL på grunn av skade, men har fått OL-jobb på amerikansk tv som et plaster på såret. Dette bildet har hun lagt ut på sin Instagram-profil i dag etter at sting er fjernet fra kneet. Foto: AP Photo/Nathan Bilow, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alpinisten Lindsey Vonn (29) er en av vintersportens aller største profiler. Men på grunn av et ødelagt korsbånd reiser hun ikke til OL i Sotsji.

Likevel får hun en OL-rolle.

Alpinisten skal nemlig jobbe for tv-stasjonen NBC.

- Jeg skal snakke om alpinistene. Hva de gjør, hva de spiser og ting som skjer bak kulissene. Jeg skal fortelle ting fra miljøet som folk ikke vet, sier Vonn, ifølge USA Today.

Stygt arr Vonn har ikke klart komme tilbake etter skrekkskaden fra VM i februar i fjor. I romjula fikk hun et tilbakeslag - og hun måtte opereres på nytt. Dermed røk som starter om ei uke.

- Jeg skal på rehablilitering de neste månedene og jeg ser fram til å stå på ski igjen i oktober. Dette er mitt andre forsøk på å komme tilbake. Jeg håper det blir bedre nå, sier Vonn.

- Jeg vet hvordan ting fungerer og prøver å tenker på det positive. Det er ikke så lett akkurat nå, sier hun.

Nær rekord I dag publiserte 29-åringen et bilde på sin Instagram-profil der hun viser at stingene er fjernet etter kneoperasjonen.

«Stingene er ute. Arr er tøft.. håper jeg», skriver hun.

NRKs alpintekspert Lars Elton Myhre sa nylig til Dagbladet at Vonn blir et savn i Sotsji.

- Det er forferdelig synd at hun mister OL. Hun er en stor profil og både for sporten og interessen i USA blir hun et savn, sa Elton Myhre til Dagbladet.

Vonn har 59 verdenscupseire totalt i karrieren. Det er tre færre en rekorden til Annemarie Moser-Pröll fra Østerrike.

- Slik jeg kjenner Vonn er hun veldig opptatt av numre og rekorder. Jeg kan ikke se for meg at hun gir seg før hun har flest verdenscupseire, sa Elton Myhre.

Vonn reiser ikke til Sotsji, men skal jobbe fra hjemlandet USA. Og hun både håper og tror på et trygt OL.

- Når du er inne i OL-byen så føler du deg alltid trygg. Jeg tror alle vil få en trygg opplevelse, men det er nok noen som vil ha litt frykt for at noe skal skje, sier Vonn.

TV-JOBB: Lindsey Vonn er en av vintersportens største profiler. Men hun skal bare være på TV-skjermen under lekene. Foto: REUTERS/Robert Pratta/Files
TV-JOBB: Lindsey Vonn er en av vintersportens største profiler. Men hun skal bare være på TV-skjermen under lekene. Foto: REUTERS/Robert Pratta/Files Vis mer
Hele Norges coronakart