DÅRLIG START: Han håpet på mange verdenscuppoeng. I stedet ble det bare smerter for Aksel Lund Svindal i vinterens første renn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DÅRLIG START: Han håpet på mange verdenscuppoeng. I stedet ble det bare smerter for Aksel Lund Svindal i vinterens første renn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Stiv nakke og blå hofte for Aksel Lund Svindal

Slo seg da premiéren endte med rundkast.

SÖLDEN (Dagbladet): Til tross for uflaks med forholdene i første omgang, kjørte Ted Ligety inn til en svært suveren seier i dagens verdenscupåpning i storslalåm. Amerikaneren var hele 2,75 sekunder foran Manfred Mölgg fra Italia, mens Marcel Hirscher fra Østerrike ble nummer tre.

For Norge ble det ingen stor dag på breen i Sölden. Riktig nok leverte Leif Kristian Haugen en meget bra innsats og ble nummer 13. Problemet var bare at ingen andre nordmenn var høyere på lista. Kjetil Jansrud ble nummer 15, mens Aksel Lund Svindal kjørte ut i andre omgang.

- On the ass and out, oppsummerer han overfor internasjonal presse.

På rumpa og rett ut, på godt norsk.

Wiplash - Det var mørkt da jeg kjørte, jeg så ikke underlaget. Så hektet jeg i nysnøen og ble kasta rundt, forklarer Svindal, som også slo seg i fallet.

- Utbyttet fra dette rennet blir nok stiv nakke og blå hofte for min del. Det går over, men nakken blir stiv noen dager, for man får wiplash når man lander slik, poengterer han.

- Kunne du gjort noe for å unngå fallet?

- Jeg kunne ha kjørt roligere, men jeg skulle kjøre meg opp, og da må man ta risiko, sier Svindal, som lå på en 14.-plass etter førsteomgangen.

Vanskelige forhold Det snødde kraftig fra morgenen av i Sölden, og de første løperne hadde en stor ulempe i første omgang. Tidlig i omgangen klarnet det nemlig opp.

Gjennom hele andre omgang snødde det igjen tett, og kjøreforholdene var svært krevende. Den som taklet det best, var altså Ted Ligety — som imponerte konkurrentene voldsomt.

- Jeg er veldig glad for at han vant, for han var så uheldig med forholdene i første omgang. Jeg hadde nesten forventet at han skulle være så suveren i andre omgang, for han tapte nok halvannet sekund på forholdene i første, sier Aksel Lund Svindal.

- Ted er i en klasse for seg. Han risikerer utrolig mye, det må han gjøre. Det er bare å ta av seg hatten, sier Kjetil Jansrud, som var halvfornøyd med sin egen innsats etter en sommer med ryggtrøbbel.

Smånervøst - Jeg har vært variabel på trening før rennet, og det som skjedde oppsummerer vel det ganske bra — én god og en dårlig omgang, sier Jansrud.

Han legger ikke skjul på at han holdt litt igjen i den krevende finaleomgangen.

- Det var litt smånervøst. Jeg ville ikke ta de sjansene jeg måtte ha gjort for å henge med, sier Kjetil Jansrud.