Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjal død Formel 1-helts liv

En mann som påstår han er den avdøde svenske Formel 1-helten Ronnie Peterson sjokkerer Sverige.

Ifølge Aftonbladet har mannen fått masse oppmerksomhet - seinest under Østerrikes Grand Prix forrige helg.

Bladet Sports-Magazine presenterte der en artikkel om mannen som utgir seg for å være avdøde Ronnie Petersson. Falske-Ronny hevder han har holdt seg i skjul på Jomfruøyene (Virgin Islands) i Karibien i 22 år. Reportasjen har fått flere av Petersons venner til å reagere sterkt.

- Det er tragisk at et menneske benytter en annens død til egen vinning, sier Petersons gamle venn Eje Elgh som i dag er ekspertkommentator på svensk TV4.

Ronnie Peterson døde etter en tragisk Formel 1-ulykke på Monza-banen i Italia i 1978. Legene kjempet for å redde livet hans, men skadene var for store. Peterson pådro seg 27 brudd forskjellige steder i kroppen og døde på sykehuset i Milano som følge av blodpropp i livsviktige organer.

- Alt kan kjøpes for penger. Og jeg hadde bare lettere skader. Men da jeg lå på sykehuset og tenkte, kom jeg fram til at jeg var lei av sporten. Så jeg bestemte meg for å forsvinne, sier Falske-Ronnie.

Den forvirrede mannen påstår også at Petersons stallsjef Colin Chapman ikke døde i 1982, men bløffet for å slippe unna skattegjeld.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media