Stjal landslagsdrakt fra sportsbar

- Dette er lavmål.

(Dagbladet.no): Stortallentet Mathias Gundersen (19) var tredjekeeper for Norge under B-VM i ishockey. Da kompisen startet sportsbaren Baccus på Lillehammer, valgte han å gi bort sin første mesterskapstrøye så den kunne henge på veggen.

Men for to helger siden, etter bare et noen dager på veggen, ble drakta stjålet.

- Det er lavmål å stjele ei drakt fra en sportsbar, jeg skjønner ikke at noen vil gjøre seg til tyv for dette, sier en oppgitt og skuffet Gundersen til Dagbladet.no.

Lover pils

Gundersen spilte flere sesonger for Lillehammer, men vender nå hjem til Fredrikstad for å spille for Stjernen.

- Jeg synes det var fint å legge igjen et spor etter meg, men det er alltid noen som vil ødelegge. Det er ekstra kjedelig at det var min første sluttspilldrakt, sier Gundersen.

Barsjef på Baccus, Stig Roger Bakken, er minst like sjokkert som Gundersen.

- Noen har nappet den av veggen med stifter og alt og tatt den med seg hjem. Vi vet ikke hvor den er, men vi håper selvsagt å få den tilbake. Det vanker et par pils til den som får den på plass igjen, lover Bakken.

TALENT: Mathias Gundersen (19) er et kanskje Norges største keepertalent, og er allerede på A-landslaget. Torbjørn Grønning
TALENT: Mathias Gundersen (19) er et kanskje Norges største keepertalent, og er allerede på A-landslaget. Torbjørn Grønning Vis mer

- Kunne spurt

Han tror ikke drakta ble stjålet fordi noen er sinte på at Gundersen forlater klubben.

- Da ville de sikkert ha tusjet eller ødelagt den på en annen måte. Jeg vet ikke hvorfor vedkomne har gjort dette.

Det gjør heller ikke Gundersen.

- Hvis den blir brukt, vil det bli oppdaget med gang. Dette er feil måte å gjøre det hvis man vil ha ei drakt. Det hadde vært mye bedre å spørre meg, sier Mathis Gundersen.