Stjal poeng fra Spurs med brassespark

God Kamara scoret i siste minutt.

(Dagbladet.no) Fulham - Tottenham 3-3. Det så ut til å gå mot tre poeng til Spurs på Craven Cottage, men det var helt til Diomansy Kamara lurte alle - inkludert landslagskeeper Paul Robinson.

En dårlig klarering var på vei ut av feltet, men Kamara ville det annerledes. Med ryggen mot mål kastet han seg opp i lufta, brassesparket ballen mot mål - og den gikk i en bue over Robinson på halvdistanse.

Lekkert, lurt og helt avgjørende.

For Tottenham rakk ikke slå tilbake og dermed har Spurs - fire poeng på fem kamper - gjennomført den dårligste seriestarten i Premier League siden 1992/93.

Kjempestart for Spurs

Tottenham fikk en pangstart på jubileumsmåneden - fyller 125 år i september - da midtstopper Younes Kaboul sendte gjestene i ledelsen etter bare ti minutters spill.

Gareth Bale slo en corner mot første stolpe og Antti Niemi forsøkte å bokse ballen ut. Det klarte han ikke særlig bra. Ballen gikk i låret på Kaboul, som deretter pirket ballen over streken.

Paul Robinson holdt på å forære Steven Davis et utlikningsmål, da han mistet ballen i feltet. Men Kaboul dyttet borti ballen, slik at den gikk i Davis og over mål.

BRASSEAVGJØRELSE: Da Diomansy Kamara utliknet til 3-3 var det bare sekunder igjen av ordinær spilletid. Foto: AP
BRASSEAVGJØRELSE: Da Diomansy Kamara utliknet til 3-3 var det bare sekunder igjen av ordinær spilletid. Foto: AP Vis mer

En snau halvtime inn i kampen åpnet Dimitar Berbatov scoringskontoen for sesongen.

Spissmakker Robbie Keane løftet ballen nydelig fram til bulgarer, som skar inn i feltet mot mål. Han klinket til på halv volley, og ballen suste forbi Niemi - som sto litt på hæla.

Klokt skudd av Bale

Spurs dominerte før pause, men tre minutter før hvilen reduserte Clinton Dempsey, noe som ga Fulham ny optimisme.

Den tidligere Tottenham-spilleren Simon Davies slo en presis corner, Dempsey kom seg bort fra oppasser Pascal Chimbonda og headet ballen kontant i nettet bak Robinson.

Til tross for denne vitamininnsprøytninga var det Tottenham som var giftigst også etter pause.

Tidligere Fulham-mann Steve Malbranque smalt et skudd i stanga, og etter en time hadde Spurs tatt tomålsledelsen tilbake.

Gareth Bale ble frispilt av Keane og alene med keeper fra skrått hold kikket han opp og så at det var plass mellom stanga og Niemi. Akkurat der plasserte han ballen.

Bale imponerer

Gareth Bale (18) var en av de mest ettertraktede spillerne i Storbritannia da han skrev under for Tottenham etter forrige sesong.

De fleste toppklubbene var ute etter waliseren, men han valgte Spurs - for der var sjansen for spilletid størst.

Forrige helg debuterte han der hvor det kanskje er aller vanskeligst å debutere - på Old Trafford. Men 18-åringen gjorde sine saker bra på venstrekanten.

Derfor fikk han selvfølgelig tillit igjen i dag, og han svarte med en å slå målgivende corner og å score tredjemålet til Tottenham.

Bale har stort sett spilt venstreback tidligere, men på grunn av Tottenhams manglende muligheter til venstre på midtbanen, har Martin Jol dyttet ham lenger opp.

Misfornøyd Keane

Robbie Keane - som hadde to målgivende - ble byttet ut med Jermain Defoe etter 68 minutter. Kapteinen likte det dårlig, og ristet på hodet.

Men han tok likevel Martin Jol i hånda på sidelinja.

Like smart var ikke Hossam Ghaly forrige sesong, da han ble byttet ut mot Blackburn. Han forsvant inn i tunnelen, dro av seg trøya og kastet den i bakken.

Det er hans siste kamp for Tottenham.

Alexey Smertin sørget for skikkelig spenning de siste 13 minuttene, da skuddet hans fra 20 meters skrått hold gikk via Ricardo Rocha og i mål.

Og da Kamara utliknet i siste ordinære spilleminutt, eksploderte det på Craven Cottage.

Noen minutter seinere, tuslet Martin Jol mot garderoben - med en veldig bekymret mine over ansiktet.

IKKE LENGER BARE ET TALENT: Gareth Bale (til høyre) hadde en målgivende og scoret ett mål mot Fulham. Men det var ikke nok til seier.
BERBATOVS FØRSTE: Dimitar Berbatov scoret sitt første for sesongen.