Stjal showet

John Carew scoret ikke. Men det trengte han heller ikke så lenge lagkamerat Sylvain Wiltord hadde en av sine store dager.

Serieleder Lyon viste i går at de er et par klasser bedre enn bunnlaget Strasbourg. Allerede etter seks minutter sendte den gamle Arsenal-helten Wiltord Lyon i føringen etter en retur fra et Juninho-frispark.

Etter elleve minutter traff John Carew tverrliggeren med en heading. Seks minutter seinere satte Lørenskog-gutten ballen i mål, men ble korrekt avvinket for offside. Venstreback Jérémy Berthod økte til 2-0 da han løp igjennom hjemmelagets forsvar.

-  Vi gjorde en god jobbb før kampen og la merke til at de sto veldig høyt, sier Lyon-manager Gerard Houllier til klubbens egen hjemmeside.

Spektakulært

Sylvain Wiltord økte Lyons ledelse til 3-0 etter 56 minutter med et skudd fra sekstenmeteren. Samme mann sørget for å fullbyrde sitt uekte hattrick sytten minutter før slutt.

-  Det er alltid en usikkerhet etter en spillepause. Og spesielt i kveld siden det var så kaldt. Men det var en spektakulær kamp, sier Houllier .

Lyon gikk på sitt første nederlag i serien like før jul da de tapte 1-3 hjemme mot Lille.

Byttet ut

Det franske storlaget er klar for åttedelsfinalen i Champions League - og seiler opp som en av tittelkandidatene. Særlig etter at de feide gjennom den første halvdelen av Ligue 1. Etter kveldens runde leder laget med 13 poeng på Paris St. Germain.

-  Spillerne hadde bestemt seg for å glemme den fantastiske starten på sesongen i kveld, sier Houllier. John Carew ble byttet ut en halvtime før slutt.

EFFEKTIV: Lyon-spissen Sylvain Wiltord glitret mot bunnlaget Strasbourg, og scoret tre av lagets fire mål.
BYTTET UT: John Carew.