Stjal Tigers identitet

Hva ville du gjort hvis du var golfstjerna Tiger Woods? Shoppet for 200 000 kroner?

Det gjorde iallfall Anthony Taylor (29) som denne uka møter i retten for å ha svindlet til seg varer for 200 000 kroner ved hjelp av Tigers identitet. Ifølge tiltalen skaffet han seg kredittkort i golfstjernas navn. Dette fikk han ved å oppgi Tigers sosialforsikrings-nummer og egentlige navn - Eldrick T. Woods.

Så var det bare å shoppe i vei. Tv-apparater, stereoanlegg, møbler og videofilmer. Alt skaffet han fra butikker i Sacramento ved å dra Tiger-kortet, skriver Expressen.

- Jeg hater å shoppe. Jeg tar heller et slag golf, forklarte den egentlige Tiger Woods da retten startet.

24-åringen er en av verdens rikeste menn - i år tjente han nær en halv milliard kroner kun i sponsorinntekter - men han har likevel ikke lyst til å gjøre opp regninga.

Taylors forsvarer, James Greiner, avviser anklagene:

- Det er umulig å gjennomføre et slikt bedrageri. Skal min klient ha gått inn i butikkene og sagt «Hei, jeg er Eldrick Tiger Woods»?

Golfproffen er umåtelig populær og ble i år den første personen som to ganger har blitt kåret til Årets idrettsperson av Sports Illustrated.

ÅRETS IDRETTSMANN: Ikke siden 50-tallet har noen vunnet ni PGA-titler. Dermed utnevnte Sports Illustrated 24-åringen til Årets idrettsmann - selv om han vant i 1996 også.