Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerna ble utestengt i to år for dopingbruk. Nå kan saken bli gjenåpnet

Veteran vil bli renvasket.

SAK GJENÅPNES: Claudia Pechstein sonet en dopingdom fra 2009 til 2011. Nå kan saken ble gjenåpnet av den tyske olympiske komite.  Foto: AP Photo/Herbert Knosowski
SAK GJENÅPNES: Claudia Pechstein sonet en dopingdom fra 2009 til 2011. Nå kan saken ble gjenåpnet av den tyske olympiske komite. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski Vis mer

(Dagbladet): Skøyteløperen Claudia Pechstein (42) ble i 2009 utestengt i to år på grunn av unormale blodverdier. Dette til tross for at hun aldri hadde feilet en dopingtest.

Nå melder nyhetsbyrået AP at Den tyske olympiske komité vil gjenåpne saken. De innrømmer at de medisinske blodtestene til Pechstein ikke viser dopingbruk og at skøyteløperen fikk en «uregelmessig straff».

Søksmål Pechstein har hele tida hevdet hun er uskyldig og nylig bestemte hun seg for å gå til retten og saksøke Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) for 4,4 millioner euro (40 millioner kroner) for skader hun mener hun ble påført i perioden hun var utestengt.

42-åringen har vunnet fem OL-gull og er Tysklands mest dekorerte vinterolympier.

Veteranen stilte også til start i Sotsji-OL for ett år siden.

Tyskeren har hele tida hevdet blodverdiene hennes skyldes genene og hun har legeerklæringer på at hun har en arvelig genetisk defekt. Likevel mente ISU-ledelsen dette ikke forklarte variasjonene på blodverdiene i det biologiske passet.

Comeback Lørdag 12. februar 2011 hadde Pechstein sonet ferdig dommen på to års utestengelse.

I comebacket gikk hun inn på 4.10,05 på 3000 meter i Erfurt.

- Jeg er svært glad for at jeg greide tiden. Mange takk til arrangøren og banemesteren som sørget for god is, sa Pechstein som dermed kvalifiserte seg for verdenscupdeltakelse i Salt Lake City.

I februar i fjor avviste en domstol i München skøyteveteranens søksmål. Dermed ble avgjørelsen fra Idrettens voldgiftsrett (CAS) tatt til følge. Pechstein hadde anket saken til CAS etter at hun ble dømt og utestengt i to år fra 2009 fordi det ble funnet uregelmessigheter i blodverdiene hennes.

Nå kan saken få en ny vending.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media