Stjerna døde brått

Den kjente bodybuilderen Shawn Rhoden (46) er død.

STJERNE: Bodybuilderen Shawn Rhoden er død. Foto: ZUMA Press
STJERNE: Bodybuilderen Shawn Rhoden er død. Foto: ZUMA Press Vis mer
Publisert

Shawn Rhodens dødsfall bekreftes av hans mangeårige trener, Chris Aceto, på Instagram.

Shawn Rhoden beskrives som en av de største stjernene i kroppsbyggerindustrien. I 2018 vant han den prestisjefulle Mr. Olympia.

Det gjorde han i en alder av 43 år, noe som gjør jamaicaneren til den eldste vinneren av den prestisjetunge konkurransen noensinne. Mr. Olympia blir sett på som verdensmesterskapet i kroppsbygging.

Ifølge nettstedet Genereration ION skal Rhoden ha mistet livet som følge av et hjerteinfarkt.

- Sjokkert

Etter at nyheten om hans dødsfall ble spredt i sosiale medier, har det kommet en strøm av kondolanser.

- Jeg er sjokkert over å høre om bortgangen til Mr. Olympia Shawn Rhoden. Det er veldig trist å høre om hans bortgang. Han var alltid en «gentleman» mot meg. Shawn hadde en av de mest estetiske kroppene innen kroppsbygging. Mine kondolanser går til familien hans, skriver den legendariske bodybuilderen Rich Gaspari på sin Instagram-profil.

- Jeg kommer til å savne deg, skiver bodybuilderen Jeremy Potvin på sin konto.

- Han var full av vennlighet, godhet og empati. Egenskaper som gjorde at vi som kjente ham elsket han. Han løftet alle opp. Av disse og mange andre grunner vil jeg savne en idrettsutøver som naturlig ble en ekte og kjær venn, følger hans mangeårige trener opp.

Siktet for voldtekt

I 2019 ble muskelbunten anmeldt og siktet for voldtekt av en kvinnelig bodybuilder. Rhoden skal ha selv ha meldt seg til politiet, men hevdet sin uskyld.

Ifølge anklagene skal Rhoden ha voldtatt en kvinne på et hotell i Las Vegas i 2018.

Hun skal ha sett på Rhoden som et forbilde og en mentor innen bodybuilding. Bodybuilderens advokater opplyst da at Rhoden nektet straffskyld, og at han håpet å renvaske navnet sitt.

- Shawn setter svært stor pris på sine fans og supportere, spesielt de som støtter ham i denne vanskelige tida. Han nekter for alle anklager, sa advokatene i en uttalelse.

Rhoden ble aldri dømt for voldtekten, ifølge TMZ og inntil hans bortgang ble anklagene mot Shawn Rhoden aldri bevist, skriver Ion Generation.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer