Naomi Osaka

Stjerna kaster klærne

Hun er en av verdens beste tennisspillere og skal kjempe for gull i OL på hjemmebane. Nå pryder Naomi Osaka (23) forsiden til magasinet Sports Illustrated Swimsuit som den første mørke atleten noensinne.

MODELL: Naomi Osaka har ikke bare suksess på tennisbanen. FOTO: Shutterstock
MODELL: Naomi Osaka har ikke bare suksess på tennisbanen. FOTO: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Den japanske tennisstjerna Naomi Osaka (23) har de siste åra gjort seg bemerket på tennisbanen.

I 2018 sikret hun seg sin første grand slam-tittel ved å vinne US Open. Etter dette har hun vunnet ytterligere tre Grand Slam-turneringer.

REAKSJON: Denne reaksjonen fra en tennis-fan går nå sin seiersgang på internett, etter French Open-triumfen til Novak Djokovic. Video: Rødt Kort Vis mer

23-åringens suksess på banen har også gitt sine goder utenfor tennisbanen. Naomi har allerede gjort modelloppdrag for flere kjente merker, blant annet Nike, Vogue og det luksuriøse klesmerket Louis Vuitton.

Historisk

Nå pryder den unge tennisstjerna nok en gang en forside.

Det amerikanske Sportmagasinet Sports Illustrated gir årlig ut en utgave med kvinnelige kjendiser, modeller og idrettsutøvere som poserer i lettkledd tøy.

På forsiden i år er Osaka en av tre modeller. De to andre er rapperen Megan Thee Stallion og skuespiller Leyna Boom.

Osaka ble historisk med forsideoppslaget. Hun er nemlig den første mørke idrettsutøveren noensinne som er på forsiden av magasinet Sport Illustrated Swimsuit Issue.

- Det er ingen tvil om at Naomi er en av verdens beste atleter, og en plass på forsiden var åpenbart. Vi feirer Naomi for hennes lidenskap, styrke og makt, uttalte bladets redaktør MJ Day til magasinets nettside.

23-åringen vekket oppsikt tidligere i år da hun valgte å trekke seg fra French Open. I etterkant skrev stjerneskuddet på Twitter at hun har slitt med depresjon siden 2018 og at hun får angst når hun skal snakke med media.

Bitter ordkrig

Osaka har nå blitt kritisert for å ha løyet om problemene med psykisk helse, og har fått kritikk etter at hun frontet coverne til flere magasiner tidligere denne måneden.

- Siden hun fortalte at hun er for introvert til å snakke med media etter tenniskamper, har Osaka startet et «realityshow» og er nå coveret på Sports Ilustrated, skriver den politiske kommentatoren Clay Travis på Twitter.

- Ikke glem coveret i Vogue Japan og Time Magazine, fulgte journalist Megyn Kelly opp.

Det har derfor blusset opp til ordkrig mellom de to, og Osaka svarte Kelly, i en tweet som seinere ble slettet.

- Med tanke på at du er journalist ville jeg tatt tiden til å søke opp magasinene. Hadde du gjort det ville du funnet ut at alle bildene ble tatt i fjor, skrev Osaka syrlig, ifølge NBC.

- I stedet reagerer du med å hoppe på alt og spre negativitet, du kan bedre enn dette, skrev hun videre.

23-åringen valgte deretter å blokkere Kelly på nettstedet.

OL: Naomi Osaka er rangert som nummer to i verden på ATP-rankingen og forbereder seg nå til OL. FOTO: AP
OL: Naomi Osaka er rangert som nummer to i verden på ATP-rankingen og forbereder seg nå til OL. FOTO: AP Vis mer

Osaka ble i 2020 kåret til årets sportspersonlighet av Sport Illustrated for sin aktivisme rundt psykisk helse.

Hun meldte også forfall til Wimbledon, men forbereder seg nå til OL på hjemmebane.

OL i Tokyo starter førstkommende fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer