REDDET SEG SELV: Olympiakos-spissen Alan Pulido ble kidnappet, men trengte ikke hjelp for å komme seg fri. Foto: NTB Scanpix
REDDET SEG SELV: Olympiakos-spissen Alan Pulido ble kidnappet, men trengte ikke hjelp for å komme seg fri. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stjerna kom seg fri fra kidnapperen på egenhånd. Metoden vekker oppsikt

Banket opp kidnapperen mens han ringte politiet.

(Dagbladet): Søndag ble Olympiakos-stjerna Alan Pulido kidnappet mens han var på ferie i hjemlandet Mexico.

Pulido ble kidnappet på en parkeringsplass i byen Ciudad Victoria i Mexico. 25-åringen satt i en bil med kjæresten etter å ha vært på en fest i byen da flere lastebiler omringet dem.

Seks maskerte menn skal ha tatt fotballspilleren med seg ved bruk av makt. Kjæresten ble etterlatt på parkeringsplassen av kidnapperne.

Pulidos familie fikk søndag en telefon hvor kidnapperne krevde rundt tre millioner i løspenger. De ble aldri utbetalt. Omar Elabdellaouis lagkamerat kom seg nemlig fri på egenhånd - på en heroisk måte.

- Detaljene rundt hvordan han slapp fri, er minst like utrolige som selve kidnappingen, skriver Medie Tiempo.

Banket opp kidnapperen Ifølge det meksikaske politiet, gjengitt av BBC og en rekke meksikanske medier, slo Pulido til da de oppdaget at han var alene med bare én av kidnapperne etter at han ble fraktet til et hus i Ciudad Victoria.

Da handlet han raskt og godt, akkurat som på fotballbanen. Olympiakos-spissen angrep kidnapperen, stjal en pistol og en telefon fra ham og ringte politiet, melder nyhetsbyrået Associated Press.

25-åringen banket opp kidnapperen mens han snakket med politiet. Nå hylles Mexicos landslagsspiss for hvordan han kom seg fri og sammenlignes blant annet med James Bond på Twitter.

Selv er Pulido overlykkelig over at han til slutt kom seg løs.

- Takk til alle som har tenkt på meg og bedt for meg. Det har hjulpet mye i denne forferdelige situasjonen som jeg ikke ønsker at noen skal oppleve, takker Pulido.

- Har det veldig bra Han fikk et kutt i armen da han stakk av gjennom et vindu for å komme seg fri. Politiet fant ham senere i sikkerhet i et hus i nærheten.


Pulido hadde bandasje på armen da han møtte pressen mandag, men skaden skal ikke være alvorlig.

- Jeg har det veldig, veldig bra. Takk Gud, sa 25-åringen.

For politiet i Tamapulipas-regionen, som er preget av massiv kriminalitet, var aksjonen en sjelden opptur i en svært tøff hverdag preget av kidnappinger og skuddvekslinger.

Målfarlig Pulido er lagkompis med nordmannen Omar Elabdellaoui og har flere landskamper for Mexico.

På seks landskamper har spissen scoret imponerende fire mål. Også i Olympiakos har han et fremragende scoringssnitt med fem mål på åtte kamper etter overgangen fra Levadikos i fjor.

Pulido spilte sin foreløpig siste kamp for Olympiakos 10. april. Han deltok også i VM i Brasil i 2014 for Mexico og er en meget god fotballspiller.

PROFIL: Alan Pulido har gjort sine saker bra i Olympiakos etter overgangen. Nå kan karrieren fortsette. Foto: Thanassis Stavrakis
PROFIL: Alan Pulido har gjort sine saker bra i Olympiakos etter overgangen. Nå kan karrieren fortsette. Foto: Thanassis Stavrakis Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.