Stjerna kommer ikke inn i Norge: - Fortvilende situasjon

LSKs justine Vanhaevermaet stoppet på grensa.

FÅR HJELP: LSK Kvinner fikk hjelp av Norges Fotballforbund til å se på saken for Vanhaevermaet, som ikke er folkeregistrert i Norge.. Foto: Jil Yngland / NTB
FÅR HJELP: LSK Kvinner fikk hjelp av Norges Fotballforbund til å se på saken for Vanhaevermaet, som ikke er folkeregistrert i Norge.. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LSKs Justine Vanhaevermaet (28) fikk ikke komme inn i Norge igjen etter mesterligaoppgjøret mot Wolfsburg 10. mars. Nå er hun i Belgia mens hun venter på svar.

– Da jeg ble stoppet på grensa, kunne jeg ikke tro det. Jeg var fortvilet siden jeg har både oppholds- og arbeidstillatelse. Forstår at situasjonen i Norge er litt mer alvorlig nå, og at reglene er strengere, sier Vanhaevermaet til Romerikes Blad.

LSK Kvinner fikk hjelp av Norges Fotballforbund til å se på saken for Vanhaevermaet, som ikke er folkeregistrert i Norge. Innreisereglene til Norge ble strammet inn for over en måned siden og rammet den belgiske spilleren.

– Det er en veldig spesiell og fortvilende situasjon for spilleren og klubben, og vi prøvde å bistå. Selv om utlendingsmyndighetenes vurdering teknisk sett er riktig ettersom spilleren ikke hadde registrert permanent bostedsadresse, så er konsekvensene i denne saken åpenbart urimelige og helt utilsiktede, sier direktør i eliteavdelingen i NFF Lise Klaveness til avisen.

Daglig leder May Gulbrandsen i LSK Kvinner opplyser at saken er sendt til Utlendingsdirektoratet for videre behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer