David de Gea ble overlistet to ganger. Den andre scoringen er det flere som mener stjernekeeperen burde tatt. Foto: NTB Scanpix
David de Gea ble overlistet to ganger. Den andre scoringen er det flere som mener stjernekeeperen burde tatt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester City slo Manchester United

Stjerna kritiseres etter ydmykelsen: - Det er dårlig keeperspill

City kjørte over United i byderbyet.

  • Manchester City - Manchester United 3-1 (1-0)

Wayne Rooneys fantastiske brassespark, Mario Balotellis «Why always me?»-t-skjorte, sene kampavgjørende scoringer fra Robin van Persie og Michael Owen, og Citys monumentale 6-1-seier på Old Trafford.

Byderbyet mellom Manchester-klubbene har en rik historie med fantastiske fotballøyeblikk, og de siste åra har rivaliseringen blitt enda mer intens.

City har gått fra å være den bråkete naboen til å bli det dominerende laget i den engelske storbyen, og styrkeforholdet kunne eksemplifiseres gjennom den enorme oddsen man fikk på United-seier i dagens kamp. Over ni ganger pengene ga enkelte bookmakere tilbake på borteseier, noe som trolig aldri har skjedd før i en United-kamp i Premier League.

- Alle målene er tabber

Under Pep Guardiolas ledelse har de lyseblå gått fra å være gode til å være suverent best, og forrige sesong tok de et overbevisende seriegull. Denne sesongen har de fortsatt der de slapp, og sto ubeseiret før kveldens kamp.

Det gjør de også etter. Mål fra David Silva, Sergio Aguero og Ilkay Gündogan var nok til å seile forbi et sjanseløst United-lag.

- Vi gjør for mange feil. Alle tre målene er tabber. Alle tre målene er vår feil. Gjør du slike feil mot Manchester City, blir du straffet, var José Mourinhos dom etter kampen.

- Vi var psykisk og fysisk sliten etter Juventus-kampen, og jeg tror en del av spillerne følte på det. Jeg vil ikke bruke det som en unnskyldning, men jeg tror alle er enige i det, forklarte United-manageren.

Overkjøring

Allerede etter 12 minutter sto det 1-0.

City kombinerte fint og spilte seg gjennom Uniteds forsvar på karakteristisk vis. Raheem Sterling fant Bernardo Silva, som igjen spilte ballen 45 grader ut i feltet. Der lurte navnebror David, og spanjolen banket inn ledermålet.

United framsto statiske og tomme for ideer gjennom hele den første omgangen, og var nok lettet da de kunne gå til pause med bare et baklengsmål.

- Dårlig keeperspill

Vondt ble til verre for United bare tre minutter etter pause.

Bortelaget mistet ballen på midtbanen, og maktet ikke å stå imot da City fosset i retning deres boks. Sergio Agüero spilte fint vegg med Riyad Mahrez, og hamret til fra spiss vinkel. Vanligvis potente David de Gea maktet ikke å få opp armene, og ballen suste over hodet hans og i nettaket. En fantastisk avslutning av den argentinske spissen.

- Jeg synes det er dårlig keeperspill. Det er spiss vinkel, men de Gea klarer ikke å få opp armene raskt nok. Han kommer til å være skuffet over å bli overlistet derfra, mente BBC-ekspert og tidligere Manchester United-spiller, Robbie Savage, om de rødes opptreden.

Martial tente håpet

Romelu Lukaku har slitt med en skade, og startet kveldens kamp på benken for United. Men da han endelig kom inn, brukte kraftspissen bare et lite minutt på å utgjøre en forskjell.

Belgieren kom seg fri, og forsøkte å dra seg forbi Ederson. City-keeperen kom raskt ut, men endte opp med å felle Lukaku og dommeren pekte på straffemerket.

Der stilte Uniteds store formspiller, Anthony Martial, seg opp, og satte sikkert inn reduseringen. Dermed har franskmannen scoret i fem Premier League-kamper på rad, noe bare seks United-spillere har klart før han.

Klassescoring

United hang litt bedre med i avslutningen av kampen, men klarte likevel ikke å true City i nevneverdig grad.

I stedet var det de lyseblå som straffet gjestene fra den andre siden av byen nok en gang.

City holdt ballen i laget og brukte svært mange trekk før Bernardo Silva slo et dødelig presist innlegg. Ballen fant veien til Ilkay Gundogan, som plutselig sto helt alene i møte med de Gea. Innbytteren trillet ballen forbi keeperen, og den berømte spikeren var banket hardt ned i United-kista.

Liverpool fikk låne førsteplassen i Premier League etter seieren tidligere i dag, men nå er City tilbake på topp. United er 12 poeng bak på 8.-plass.