Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerna langer ut mot treneren etter rumpekritikk: - Han sa at jeg burde få meg barn

Jess Varnish hevder at trener Shane Sutton ba henne om å få seg barn i stedet for å satse på sykling.

KONFLIKT: Jess Varnish hevder hun har blitt kalt tjukk og for gammel av trenerne i British Cycling. Foto: NTB Scanpix
KONFLIKT: Jess Varnish hevder hun har blitt kalt tjukk og for gammel av trenerne i British Cycling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Jess Varnish (25) har vært en av verdens beste kvinnelige banesyklister etter gjennombruddet i 2011, hvor hun tok EM-gull og VM-sølv i lagsprint i Apeldoorn.

Siden fulgte hun opp med medaljer i både 2012, 2013 og 2014, men året etter stoppet den eventyrlige rekka. I år mislyktes hun og lagvenninnen Katy Marchan i å kvalifisere til OL i Rio de Janeiro. 5.-plassen i VM i London var akkurat ikke godt nok.

Skuffelsen var stor, og de latente konfliktene nådde overflaten.

Varnish fikk ikke fornyet sin kontrakt med British Cycling. I kjølvannet av den mislykkede kvalifiseringen kritiserte hun direktør Shane Sutton og hovedtrener Iain Dyers ledelse i mediene.

- Gå videre og få deg barn Dyer bedyrer at vrakingen av Varnish var av sportslige årsaker, men den britiske jenta hevder at beskjeden hun fikk var langt mer kontroversiell enn som så:

- Da jeg spurte hvorfor jeg ikke fikk fornyet kontrakten min, sa Sutton at jeg var for gammel og at jeg burde gå videre og få meg barn, hevder Varnish i et intervju med Daily Mail.

Den 25 år gamle stjerna ble sjokkert over tilbakemeldingen og går hardt ut mot banesykkelmiljøet i Storbritannia, som hun mener gjennomsyres av en ekskluderende «machokultur».

- For stor rumpe Én gang ble hun fortalt at rumpa hennes var for stor.

- I 2012 ble jeg fortalt at min store rumpe kunne jeg ikke endre posisjonen min i lagsprintene. Jeg kan ikke se for meg at Sutton sier noe sånt om herrenes kroppsfasong eller forteller dem at de burde prioritere å få barn i stedet, sier Varnish.

25-åringen stilte spørsmål ved trenerne etter den mislykkede OL-kvalifiseringen og fikk ifølge henne et svært upassende svar tilbake.

Selv benekter Sutton at han har kalt Varnish for gammel og oppfordret henne til å få barn i stedet for å satse videre på sykkelkarrieren.

I en kort uttalelse til den engelske avisa hevder han at han har opptrådt med profesjonalitet i denne saken.

Ble kalt mobber Varnish forteller at hun opprinnelig ikke hadde planer om å ytre kritikken og disse detaljene utad, men at hun følte hun ikke hadde noe valg da Sutton ga en - ifølge henne - feilaktig forklaring på vrakingen i et intervju tidligere i uka.

Hun tror også det hadde vært enklere om oppførte seg som ei lydig dame som var enig i alt trenerne sa, men at Varnish ikke er en slik type og ikke klarer å forfekte slike verdier.

- Det er mange som ikke er sterke nok til å takle miljøet i britisk sykkelsport. Jeg ble kalt en mobber flere ganger, en som mobbet mine gode venninner. Det er håpløst å si. De er som brødre og søstre for meg. Britisk sykling gjør flere ting galt. Jeg hadde nok gjort det enklere for meg selv om jeg sa meg enig i alt, men jeg klarer det ikke. Det er ikke verdt det, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!