LEGGER OPP: Erik Guay fikk nok da han så lagkameraten krasje i løypa. Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
LEGGER OPP: Erik Guay fikk nok da han så lagkameraten krasje i løypa. Foto: Eric Bolte-USA TODAY SportsVis mer

Erik Guay legger opp

Stjerna legger opp etter kameratens stygge krasj

Tidligere verdensmester Erik Guay overrasket en hel alpinverden da han torsdag fortalte at han umiddelbart avslutter karrieren.

Den canadiske veteranen tok valget etter at lagkamerat Manuel Osborne-Paradis dagen før falt stygt på trening og pådro seg dobbelt beinbrudd i leggen. Uhellet skjedde bare et par dager før fartsalpinistenes verdenscupstart i Lake Louise.

Der skulle også Guay stille på startstreken, men i stedet vil canadierne stå uten to av sine største stjerner på hjemmesnø.

- Det hadde absolutt en betydning, ja. Jeg hadde bare noen få startnumre senere enn Manny da jeg hørte at han hadde krasjet og trengte å bli løftet opp med helikopter. Jeg satte meg inn i hans situasjon, og da tenkte jeg: «Oi, hvis det hadde skjedd meg akkurat nå, vet jeg ikke om jeg hadde hatt energi til å gå gjennom en slik rehabilitering igjen». Så jeg tror det fikk meg til å bikke over kanten og ta avgjørelsen, sa Guay.

37-åringen har selv vært mye skadeplaget og hatt en rekke kneoperasjoner. Ryggsmerter gjorde at han måtte stå over OL i Sør-Korea i februar.

Guay er en av Canadas mest dekorerte skiløpere. I 2011 ble han verdensmester i utfor, mens han senest i 2017 tok VM-gull i super-G. Totalt vant han fem verdenscuprenn og var på podiet 24 ganger. Hans siste verdenscuptriumf kom i Kvitfjell i mars 2014.

- Dette er en bittersøt dag. Jeg avslutter et kapittel for det som har vært en stor del av livet mitt. I flere tiår har jeg jobbet for å bli den beste alpinisten i verden, representere landet mitt verden over og få være medlem av et utrolig lag, sa Guay.

Fartssesongen starter med utfor lørdag. Dagen etter er det super-G i Lake Louise.