Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerna med sjokkutspill om VM i 1998: - Var dette bare en bløff?

«Vant vi egentlig VM?», spør Petit etter gullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrike vant fotball-VM i 1998, og er foreløpig siste vertsnasjon til å stikke av med gull.  Franskmennene slo et tannløst Brasil 3-0 i finalen 12. juli.

Emmanuel Petit (45) fikk æren av å sette inn nådestøtet og kampens siste mål, men 18 år etter bragden på eget gress, kommer den gamle midtbaneeleganten med en sjokkuttalelse.

- De siste ukene har jeg spurt meg selv: «Vant vi egentlig VM?». Jeg stilte meg selv det spørsmålet i dag. Var det hele en bløff og fikset? sier Petit, gjengitt av Daily Mirror.

Det franske landslaget sto fram som en gigant i verdensmesterskapet på hjemmebane. Vertsnasjonen feide gjennom gruppespillet mot Sør-Afrika (3-0), Saudi-Arabia (4-0) og Danmark (2-1).

Deretter fulgte tettere oppgjør mot Paraguay (1-0 etter ekstraomganger), Italia (etter straffekonkurranse) og Kroatia (2-1) i utslagsrundene. I finalen var det aldri noen tvil, da en opplagt Zinedine Zidane herjet med Brasil.

- Paranoid Petits argument er at vertsnasjonen får hjelp - og drar fram et eksempel fra VM i Brasil i 2014

- Med alt som skjer i dag, er jeg usikker. Ogå etter å ha sett det som skjedde i Brasil-VM i den første kampen mellom Brasil og Kroatia, sier Petit, og sikter til åpningskampen.

Brasil snudde 0-1 til 3-1, men seieren kom etter blant annet et omdiskutert straffespark og en annullert kroatisk scoring.

- Unnskyld meg, men det er litt mistenksomt? Jeg spør meg selv om jeg er i ferd med å bli paranoid. Vi ga hvertfall alt (i VM 1998). Vi gjorde alt for å vinne mot hver motstander, sier Petit.

I VM-finalen i 1998 framsto Brasil-stjerna Ronaldo som en skygge av seg selv. Han hadde scoret fire mål i mesterskapet, men i finalen var han en parentes. Etter kampen oppsto det rykter om at han var blitt dopet ned, fått et anfall, eller spilt for mye tv-spill. Ifølge rapportene fra 1998 var «Tomb Raider», strategispillet «Starcraft» og skytespillet «Quake» Brasil-spissens favoritter både før og under VMet.

UNDRER:Emmanuel Petit. Her feirer han scoring i VM-finalen i 1998. Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan
UNDRER:Emmanuel Petit. Her feirer han scoring i VM-finalen i 1998. Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan Vis mer

- Er vi ikke alle bare nikkedukker? Har vi ikke bare alltid sett mellom fingrene og brydd oss om økonomien? spør Emmanuel Petit.

Flere skandaler Uttalelsene til den tidligere Arsenal-, Barcelona- og Chelsea-spilleren kommer etter at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er i hardt vær.

Tidligere Fifa-president, sveitseren Sepp Blatter, innrømmer nylig at han ikke gjorde nok for å reformere organisasjonen. Det erkjente skandaleombruste Blatter (80) under et besøk ved universitetet i Basel fredag.

- Jeg gjorde ikke nok for å bringe FIFA tilbake på rett spor, sa Blatter, ifølge NTB.

Under besøket ble Blatter beskyldt for å ha vendt det døve øret til korrupsjon, blant annet i Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) og fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF). Det ville 80-åringen derimot ikke ta kritikk for.

- Jeg hadde ikke makt til å blande meg inn i det som foregikk i de konføderasjonene, sa Blatter.

En lang rekke av arresterte fotballedere skal i retten i USA i februar 2017. Blatter er klar til å vitne, ifølge AFP.

- Ja. Jeg er klar for å forsvare FIFA, hvis organisasjonen ønsker at jeg skal gjøre det, sa han.

SEMI-LAGET: Frankrike slo Kroatia i semifinalen med dette laget: Zinedine Zidane, Laurent Blanc, Stephane Guivarc'h, Marcel Desailly, Lilian Thuram, Emmanuel Petit. Foran: Christian Karembeu, Youri Djorkaeff, Didier Deschamps, Bixente Lizarazu, Fabien Barthez. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
SEMI-LAGET: Frankrike slo Kroatia i semifinalen med dette laget: Zinedine Zidane, Laurent Blanc, Stephane Guivarc'h, Marcel Desailly, Lilian Thuram, Emmanuel Petit. Foran: Christian Karembeu, Youri Djorkaeff, Didier Deschamps, Bixente Lizarazu, Fabien Barthez. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!