Stjerna og jordbærsjefen

- Godt å se deg igjen, sa superstjerna Marion Jones og ga jordbærsjef Arne Haukvik en varm klem da hun møtte ham i Oslo Rådhus dagen før dagen.

Det tradisjonelle jordbærselskapet dagen før Bislett Games har tidligere funnet sted i Haukviks hage, men i år måtte den slagrammede 75-åringen avlyse den tradisjonsrike og uformelle sammenkomsten.

Men til tross for at selskapet og alle sportscelebritetene hadde trukket innendørs var Arne Haukvik i høyeste grad i begivenhetenes sentrum. Fra stolen sin like innenfor døra håndhilste han på alle gjestene, og tok seg tid til en kort prat med flere av de norske håpene. Og da den tredobbelte olympiske mester fra Sydney-OL Marion Jones dukket opp med klem og varmende ord lyste Mr. Bislett Games opp i et stort smil.

Og så ble det jordbærspising, pressekonferanser og friidrettsprat.

- I feel good

Trass i ekteskapsbrudd, konkurrenter som kryper stadig nærmere og voldsom oppmerksomhet: Marion Jones virket tilfreds og i strålende humør da hun møtte pressen.

- Livet er herlig, og jeg har det kjempefint!, sa hun, og takket dem som har hjulpet henne gjennom den turbulente tiden etter bruddet med kulestøteren Cottrell John Hunter.

- Jeg har vært velsignet med en gruppe mennesker rundt meg som virkelig har hjulpet meg. Det var et uunngåelig brudd, men jeg er lykkelig nå.

Marion Jones har droppet lengde denne sesongen, men er stadig like oppsatt på å være best når hun stiller på startstreken. Under OL i Sydney tok hun tre gull og to sølv - til tross for at den daværende ektemannen C.J. Hunter ble tatt for doping under lekene. Ambisjonene er ikke mindre denne sesongen.

- Målet er å vinne det jeg stiller opp i under VM til høsten.

25-åringen var også forsiktig med å uttale seg bastant i den politiske debatten omkring hvilken by som får arrangere sommer-OL i 2008. Kinas hovedstad Beijing er blant favorittene til å få lekene.

- Uansett hvor lekene blir avholdt skal jeg være der, lovet Jones, som også fortalte at OL om sju år trolig blir hennes siste.

Vil senke banerekorden

Marion Jones kom også med en klar melding foran morgendagens 100 meter på ærverdige Bislett Stadion.

- Det er et klart mål for meg å senke banerekorden på 10,82 sekunder.

Dersom hun greier det vil Jones samtidig sette ny årsbeste i verden på distansen. Hun løp selv på 10,84 i Paris forrige uke, og har selvsagt også selv den gamle rekorden på Bislett.

Flere av Jones' tøffeste konkurrenter på 100 og 200 meter har nærmet seg den utilnærmelig den siste tiden, men heller ikke det har foreløpig gjort megastjernen usikker.

- Jeg er ikke bekymret. Selv om konkurransen har spisset seg til føler jeg meg stadig trygg og sikker, sa den sjarmerende sprinteneren.

Ny Marion Jones-triumf på Bislett i dag gir svært lave odds.

(NTB)

Høydehoppdronningen Kajsa Berqvist fra Sverige var selvsagt på plass.
Sprintesset Ato Bolden fra Trinidad nøt et glass ekte champagne til anledningen.
Også Vebjørn Rodal tok seg selvsagt tid til å hilse på sin gamle kjenning Arne Haukvik.
Arne Haukvik ble tidligere i år rammet av slag, men var selvsagt på plass for å hilse på blant andre den amerikanske sprintdronningen Marion Jones, som stjal det meste av oppmerksomheten i Rådhuset denne kvelden. <br>Alle foto: SCANPIX