Stjerna raser: - Vil ødelegge det

Marta raste mot VAR etter omdiskutert avgjørelse.

STJERNESPILLER: Marta var langt fra fornøyd med dommerens avgjørelse. Foto: NTB scanpix
STJERNESPILLER: Marta var langt fra fornøyd med dommerens avgjørelse. Foto: NTB scanpixVis mer

Kampen mellom Brasil og Australia ble en av VMs mest underholdende så langt. Brassene tok ledelsen 2-0, men en utrolig snuoperasjon sørget for at det var Australia som stakk av med tre poeng.

Det siste målet har skapt debatt i etterkant, og flere av de brasilianske spillerne var opprørte etter kampen. Blant dem, lagets største stjerne, Marta.

I det 66. minutt stusset Monica en australsk langpasning inn i eget nett, men reprisene viste at Sam Kerr hadde vært i offsideposisjon da ballen ble slått. Dommeren gikk bort til sidelinjen for å studere VAR-bildene, og kort tid etter besluttet hun at scoringen var godkjent.

LYD FØR BILDE: Lenge før ballen lå i mål, visste NRKs seere at Frankrike hadde tatt ledelsen. I sosiale medier raser folk mot statskanalens tekniske problemer. Video: NRK. Vis mer

Kritisk

I etterkant raste Marta mot videodømmingen. Hun mente både at australias mål aldri burde blitt godkjent, og at Brasil ble snytt for et straffespark i sluttminuttene.

- Om vi skal ha VAR må det være rettferdig mot begge lag. I dag er det vi som blir straffet, sa hun.

Hun fikk videre spørsmål om hva hun ønsker for VAR i framtida.

- Jeg vil at det skal ødelegges, var Martas korte svar.

Ifølge reglene skal ikke en spiller i offsideposisjon straffes med mindre hun er borti ballen eller forstyrrer gjennom å prøve å ta ballen eller blokkerer sikten. Dommeren vurderte det til at Kerr ikke gjorde det i denne situasjonen.

- Smak på den!

Den brasilianske driblefanten har vært blant verdens beste spillere i en årrekke, men Martas scoring var ikke nok til å berge Brasil denne gangen.

Stjernespilleren skrev seg derimot inn i historiebøkene som VM-historiens mestscorende spiller. Den tittelen deler hun med herrespiller Miroslav Klose fra Tyskland. Marta har spilt seks færre VM-kamper enn Klose, og har dermed et langt bedre målsnitt.

Rekorden kommer imidlertid med en bismak, for det var Kerr og Australia som kunne juble til slutt.

- Jeg er så stolt av jentene. Vi visste at vi kunne klare det da vi gikk inn til pause. Mange har kritisert oss, men vi er tilbake, så smak på den, sa Kerr til BBC.