De Rossi rasende på støtteapparatet

Stjerna raste på benken: - Hvorfor i helvete skal jeg byttes inn?

Italia klarte ikke å kvalifisere seg til VM. Det er første gang siden 1958.

FRUSTRERT: Veteranen Daniele De Rossi protesterte da Italia-trener Gian Piero Ventura ville ha ham ut i oppvarming. Ingen vits, mente han. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock
FRUSTRERT: Veteranen Daniele De Rossi protesterte da Italia-trener Gian Piero Ventura ville ha ham ut i oppvarming. Ingen vits, mente han. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sverige ga fotballverdenen et aldri så lite sjokk da de tok seg til VM, og dermed frarøvet motstander Italia billetten til samme mesterskap.

Det er første gang på 60 år at fotballstormakten går glipp av et verdensmesterskap, og det er nærmest for krise å regne. Etter tapet annonserte legender som Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini og Daniele De Rossi at de gir seg på landslaget.

Det var tydelig stor frustrasjon i Italia-leiren idet tapet nærmet seg mandag kveld. En av dem som ikke klarte å holde det inne var Daniele De Rossi, som havnet i munnhuggeri med støtteapparatet på sidelinja.

- Hvorfor i helvete?

TV-bildene viste en tydelig irritert De Rossi i diskusjon med støtteapparatet.

Ifølge Football-Italia mente Roma-spiller De Rossi at han selv ikke hadde noen ting å gjøre på banen som innbytter, og ba treneren om å heller la Lorenzo Insigne få sjansen.

- Hvorfor i helvete skal jeg byttes inn? Vi skal jo ikke gå for uavgjort, vi må vinne! sa De Rossi.

Overfor nettstedet forklarte 34-åringen hendelsen etter kampen:

- Vi har en tendens til å sende tre ut i oppvarming om gangen, og fem minutter senere bytter vi, og tre til går ut. Jeg sa bare at vi var nær slutten og måtte vinne, så de burde sende spissene i oppvarming.

Han fortsetter:

- Det var ikke opp til meg om det var en taktisk greie. Jeg beklager hvis jeg fornærmet noen. Men akkurat da syntes jeg det ville vært bedre om Insigne ble satt på banen, sier De Rossi.

Kritisk

Det er utvilsomt en tung dagen derpå i Italia. Blant dem som kommer med kritikk er Sassuolo-spiller Paolo Cannavaro - bror av Gullballen-vinner Fabio Cannavaro. Han kommer med kritikk mot det italienske fotballforbundet.

- Vi ga landslaget heder og ære takket være våre italienske trenere, som fortsatt er verdens beste. Jeg håper bare at vi nå har nådd bunnen, og at en reformasjon er på vei. Farvel til mumiene som styrer italiensk fotball. Kom dere vekk, takk... skrev Cannavaro på Instagram.

Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, mener at Italia er på et bunnpunkt.

- Akkurat nå vil jeg påstå at Italia er på bunnen av sinuskurven, på sitt laveste punkt mellom den siste toppen som tok dem til EM-finale i 2012 (0-4 for Spania), og den neste toppen som helt sikkert vil komme, skrev Dagbladets kommentator mandag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer