TIL QATAR: Medhi Benatia ble presentert som Al-Duhail-spiller på tirsdag. Foto: Karim Jaafar / AFP / NTB Scanpix
TIL QATAR: Medhi Benatia ble presentert som Al-Duhail-spiller på tirsdag. Foto: Karim Jaafar / AFP / NTB ScanpixVis mer

Medhi Benatias overgang til Al-Duhail

Stjerna røper hvorfor han takket nei til Solskjær

- Jeg ønsker at barna mine skal vokse opp i et islamsk miljø, sier tidligere Juventus-spiller Medhi Benatia (31).

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United signerte ingen spillere i vinterens overgangsvindu.

Tidligere Juventus-spiller Medhi Benatia skal ha vært sterkt ønsket hos de røde djevlene, men marokkaneren takket nei til en overgang til England.

Ifølge italienske medier, deriblant transferguruen Alfredo Pedulla, skal dette ha vært på grunn av lønnsbetingelsene. Benatia valgte i stedet å signere for den qatarske klubben Al-Duhail.

Tirsdag ble Benatia presentert av klubben, og under pressekonferansen, gjengitt at Al-Duhails hjemmeside, forklarte midtstopperen valget.

- Jeg fikk kritikk av marokkanske sportskommentatorer etter overgangen til Doha (hovedstaden i Qatar), men jeg ber alle om å respektere valget mitt fordi det er det beste for meg og min familie, sier Benatia.

- Islamsk miljø

Marokkanske fotballfans og sportskommentatorer mener overgangen er et steg i feil retning for Benatia, som er kaptein og en nøkkelspiller på landslaget.

- Jeg ønsker at barna mine skal vokse opp i et islamsk miljø. Jeg kunne dratt til klubber i De forente arabiske emirater eller Saudi-Arabia, men foretrakk Al-Duhail, utdyper Benatia.

31-åringen har tidligere spilt for klubber som Marseille, Udinese, Roma og Bayern München.

Nå går han altså til hardtsatsende Al-Duhail, som også signerte japanske Shoya Nakajima for 35 millioner euro i vinterens overgangsvindu.

Klubben trenes av portugisiske Rui Faria, som har vært Jose Mourinhos assistent i en årrekke.

Solskjærs skjebne uavklart?

Den eneste forandringen i United-stallen i vinter, er salget av Marouane Fellaini til kinesiske Shandong Luneng, samt utlånet av Joel Pereira til belgiske KV Kortrijk.

Dagbladets sportskommentator, Morten Pedersen, tror det er flere grunner til at Manchester United ikke foretok seg noe under vinterens overgangsvindu.

  1. Klubben vet like lite om framtida nå, som de gjorde 18. desember, selv om Ole Gunnar Solskjær selvfølgelig har rykket fram i køen.
  2. De prøvde seg på en billig løsning – Medhi Benatia (32) – uten å lykkes.
  3. Manchester United er ifølge informerte kilder i troverdige Manchester Evening News, skremt av prisnivået og den ekstreme inflasjonen på de mest ettertraktede spillerne.

Med Benatia i Al-Duhail, har Manchester United vendt blikket mot andre Serie A-stoppere som Inter-spiller Milan Skriniar og Napoli-gigant Kalidou Koulibaly når stopperjakten fortsetter inn mot sommervinduet.

  • Se Man United – Fulham på TV 2 Sport Premium 1 lørdag klokka 13.30.