<strong>BODYBUILDER:</strong> Shawn Rhoden er anklaget for voldtekt. Foto: Instagram / Shawn Rhoden
BODYBUILDER: Shawn Rhoden er anklaget for voldtekt. Foto: Instagram / Shawn Rhoden Vis mer

Shawn Rhoden i trøbbel

Stjerna siktet for voldtekt

Shawn Rhoden betalte seg ut av varetektsfengsling, men voldtektssaken mot ham ruller videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den jamaicanske bodybuilderen Shawn Rhoden er en stor stjerne i miljøet, og vant blant annet den prestisjefulle kåringen Mr. Olympia i 2018.

Tidligere denne måneden ble muskelbunten pågrepet for voldtekt, skriver KUTV. Rhoden skal ha selv meldt seg til politiet, men hevdet sin uskyld. Han møtte i retten tirsdag denne uka, hvor han igjen sa seg uskyldig.

Bodybuilderen, som går under tilnavnet «Flexatron», fikk nedsatt kausjonen fra fem millioner til 1,5 millioner kroner, og betalte seg selv ut fra varetektsfengsling.

Han er dermed en fri mann for øyeblikket, men voldtektsanklagen henger fremdeles over hodet på ham.

Forbilde og mentor

Ifølge anklagene skal Rhoden ha voldtatt en kvinnelig bodybuilder på et hotell i Las Vegas i fjor. Hun skal ha sett på Rhoden som et forbilde og en mentor innen bodybuilding. Prøver tatt fra kvinnens kropp stemte overens med Rhodens DNA.

Politiet etterforsket saken, og siktet etter hvert jamaicaneren for voldtekt.

Bodybuilderens advokater har opplyst at Rhoden nekter straffskyld, og at håper å rense navnet sitt for det han stempler som «falske anklager».

- Shawn setter svært stor pris på sine fans og supportere, spesielt de som støtter ham i denne vanskelige tiden. Han nekter for alle anklager, sier advokatene i en uttalelse.

Saken mot ham er ikke henlagt selv om kausjonen er betalt. Når man betaler kausjon i USA slipper man å sitte varetektsfengslet, men saken mot Rhoden ruller videre.

<strong>PÅGREPET:</strong> Bilde fra Salt Lake-politidistrikt. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: Bilde fra Salt Lake-politidistrikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Schwarzeneggers fotspor

Direktør i Mr. Olympia, David Pecker, ønsker ikke se Rhoden i den kommende konkurransen. Han har gått ut og annonsert at 44-åringen ikke får lov til å delta i 2019-utgaven av bodybuilderstevnet, og Rhoden skal også være uønsket i all overskuelig framtid.

Arnold Schwarzenegger er blant dem som tidligere har vunnet konkurransen, og en seier i Mr. Olympia gjør deg til en stor stjerne innen bodybuilding. Rhoden har også flere pallplasser fra Mr. Olympia fra tidligere.

Rhoden er svært populær blant fansen, og har over 1,6 millioner følgere på Instagram. Han flyttet til USA i 1990, og har dobbelt statsborgerskap. Rhoden satset opprinnelig mot en fotballkarriere, men fant etter hvert veien inn i bodybuilder-miljøet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer