Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerna slakter OL:
- Jeg tenkte: «Hæ?»

Marcel Hirscher reagerer på mesterskapet i Sør-Korea: - Ikke sånn det skal være.

MISFORNØYD: Dobbelt olympisk mester - Marcel Hirscher - synes ikke det som skjedde utenfor løypene i Pyeongchang var noe særlig. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Dobbelt olympisk mester - Marcel Hirscher - synes ikke det som skjedde utenfor løypene i Pyeongchang var noe særlig. Foto: NTB scanpix Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Den østerrikske alpinisten Marcel Hirscher (28) kan si seg godt fornøyd med fangsten i OL. To gull - i storslalåm og superkombinasjonen - står det respekt av.

Hirscher er derimot ikke imponert over mesterskapet i Pyeongchang i Sør-Korea. Det kommer fram i et eksklusivt intervju med den tyske storavisa Bild am Sonntag i dag.

EKSKLUSIVT INTERVJU: - OL skal være det største. Det var det ikke, sier Marcel Hirscher til Bild am Sonntag i dag.
EKSKLUSIVT INTERVJU: - OL skal være det største. Det var det ikke, sier Marcel Hirscher til Bild am Sonntag i dag. Vis mer

Bild am Sonntag: - Likte du deg i Sør-Korea?

Hirscher: - Helt ærlig? Nei! Det er så langt unna det vi er vant til. La oss ta det som skjedde rundt rennene. I forbindelse med kombinasjonen ble jeg sjokkert. Du kjører ned og har et av de største øyeblikkene dine i karrieren. Og så er det bare 30 tilskuere der? Jeg tenkte: «Hæ?» Dette skal være det største innenfor idretten. Men det var det ikke. Det er større å kjøre foran 50.000 tilskuere i Schladming.

Kjørte ut

Hirscher forteller videre at hvis han fikk stille IOC-president Thomas Bach et spørsmål, ville det vært: «Hva er kriteriene når arrangørsted plukkes ut?»

I Norge var det store forventninger til duellen mellom Hirscher og Henrik Kristoffersen i slalåm. Det endte med at begge kjørte ut.

Den østerrikske storstjerna var blant dem som ikke bodde i OL-landsbyen sammen med de andre utøverne i Pyeongchang. Og dette er han helt klar på:

OL 2018: Norsk Regnesentral er tilbake i Dagbladets OL-studio, hvor de forteller om hvor suverene Norge faktisk er. Vi tar noen historiske tilbakeblikk, og avslører hvor mange medaljer prognosene nå sier at vi kommer til å ende opp med. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Jeg er over det stadiet hvor jeg bor på rom med åtte personer. Jeg er profesjonell og ønsker å sove og stå opp når jeg selv vil. Jeg vil ikke sove på et slags hostell når jeg skal gjennom en så viktig begivenhet. I Sotsji prøvde jeg å bo i OL-landsbyen, men dro etter tre dager. Det gikk ikke.

Hirscher fortsetter:

- Vi trener som gale hele året. Og så skal vi feile fordi vi ikke får sove skikkelig, eller føler oss uvel. Det er tull.

Strøkent være

OL avsluttes i dag. Været i OL-byen er sol og strøkent. Dette til forskjell fra tidligere i mesterskapet, der kulda og en aggressiv vind skapte utfordringer for alpinistene.

Også norske aktører var skuffet over publikumsoppmøtet i bakken.

- Det er jo kjedelig. Når du inviterer til den største festen hvert fjerde år, og det ikke er mer publikum, så er det kjedelig for utøverne og de som er rundt, sa alpinekspert Marius Arnesen til NRK.

- Det er det også for de få som har tatt turen og er publikum, for da mister du litt av den OL-stemningen på tribunen. Det er litt skuffende, rett og slett.

Spørsmålet er om det blir bedre om fire år. Da arrangeres OL i Beijing i Kina. Hirscher forteller at han akkurat nå ikke har noen planer om å delta der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling