Fotball-EM 2022

Stjerna snakker ut: - Turbulent

Chelsea-esset Pernille Harder åpner opp om salget av Chelsea. - Noen ting var usikkert, sier hun.

STJERNE: Pernille Harder er en av de største profilene hos Chelsea. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB
STJERNE: Pernille Harder er en av de største profilene hos Chelsea. Foto: Zac Goodwin / PA / NTB Vis mer
Publisert

10. mars kom beskjeden som sendte sjokkbølger gjennom fotballverden.

Den russiske oligarken Roman Abramovitsj, som eide storklubben Chelsea FC, var ilagt sanksjoner av den britiske regjeringen. Alle hans eiendeler i Storbritannia ble derfor fryst.

Det betydde at klubben verken kunne kjøpe eller selge spillere, samt fornye eksisterende kontrakter. Samtidig ble billettsalg stoppet og lagets flaggskip-butikk Chelsea Megastore stengt på ubestemt tid. Kort fortalt kunne ikke klubben tjene penger.

I pressen gikk spekulasjoner om at klubben kunne gå under.

Nå taler imidlertid den danske stjernespilleren Pernille Harder ut om usikkerheten i klubben.

- Turbulent

- Det har vært litt turbulent, selv om jeg som spiller egentlig har prøvd å fokusere på å vinne kamper og mesterskap, sier Harder til den danske avisa B.T.

Det samme vitnet Harders norske lagkamerat, Guro Reiten, om.

- Det er uro utenfor banen, sa hun til Dagbladet i april.

Uka før sanksjonene ble kjent, hadde Abramovitsj kunngjort at han ville selge klubben. Sanksjonene sendte imidlertid både spillere og ansatte i klubben usikre dager i møte.

STRAFFES: Esten O. Sæther forklarer hvorfor sanksjonene mot Chelsea har kommet i kjølvannet av krigen i Ukraina. Vis mer

- Fra starten fikk vi vite at det var noe som var fastlagt, og noen ting som var usikre. Jeg stolte på at det skulle løse seg. Chelsea er en så stor klubb at jeg var sikker på at det skulle komme en ny eier, og at alt ville bli fint igjen, sier Harder.

Ny eier

I pressen var det overskrifter om de verst utenkelige scenarioene. Likevel forteller Harder om en trygghet fra innsida av klubben.

- Det var ting som ble beskrevet i mediene, også var det de tingene vi hørte innefra. Det ga oss en trygghet om at ting ville løse seg, og det gjorde det jo.

NY EIER: Todd Boehly er ny Chelsea-eier. FOTO: Adam Davy / PA / NTB
NY EIER: Todd Boehly er ny Chelsea-eier. FOTO: Adam Davy / PA / NTB Vis mer

For tidlig i mai ble det kjent at den styrtrike amerikaneren Todd Boehly hadde kjøpt klubben. 28. mai ble det imidlertid bekreftet at salget hadde gått gjennom etter at både Premier League og britiske myndigheter hadde godkjent salget.

Prisen skal ha vært på svimlende fire milliarder kroner.

- Jeg tror det blir godt med den nye eieren, og han virker veldig kul, sier Harder avslutningsvis.

EM i England går av stabelen 6. juli. Vertene møter Østerrike onsdag kveld. For Norges del starter turneringen torsdag da de møter Nord-Irland 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer