Stjerna som spiller med kneet til en død mann

Nihat er sluttminuttshelten.

• Følg kvartfinalen mellom Kroatia og Tyrkia direkte kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Tyrkia var så godt som ute av årets EM da Nihat Kahveci plutselig hentet fram løvehjertet mot slutten av kampen mot Tsjekkia.

Utlikningen fikk han kanskje servert av slepphendte Petr Cech, men den avgjørende scoringen i siste minutt var det ren klasse over.


- Det var helt utrolig, den følelsen kan ikke beskrives. Det er det viktigste målet i min karriere, sier Nihat ifølge tyske Bild.

Fikk donorkorsbånd

I Tyrkia er det allerede krav om en statue av Nihat.

Ikke verst for en kar som spiller med korsbåndet til en død mann.

I februar 2005 så det nemlig stygt ut for fotballfremtiden til den tyrkiske kapteinen. To alvorlige korsbåndsskader var i ferd med å sette Nihat på sidelinja for godt.

KNEET HOLDER: Det er kanskje standbeinet her, men en annen manns korsbånd var ikke en ulempe for Nihat da han sendte Tyrkia til kvartfinale med denne suseren. Foto: AP/SCANPIX
KNEET HOLDER: Det er kanskje standbeinet her, men en annen manns korsbånd var ikke en ulempe for Nihat da han sendte Tyrkia til kvartfinale med denne suseren. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Men et nytt korsbånd fra en omkommet donor ble redningen for 28-åringen. Og skuddbeinet hans sendte Norge ut av EM-diskusjonen, og nå har det også sendt Tyrkia til kvartfinale.

- Nihats blotte nærvær får motstanderne til å rygge, sier Tyrkias trener Fatih Terim.

Nå håper hele Tyrkia på at Villareal-stjernen kan løfte laget deres igjen, til seier over Kroatia, og til semifinale i europamesterskapet.

Presidenten ringte personlig

To av de mest håpefulle er kanskje landets president Abdullah Gül, som ringte Nihat personlig etter kampen mot Tsjekkia, og statsminister Erdogan, som hadde dette å si på riks-TV på søndag:

- Vi kysser deg på pannen, for all gleden du har gitt oss.

I kveld kan det smelle fra Nihat igjen, og den selvsikre tyrkeren er ikke i tvil om hvem som skal til semi.

- Kroatia er hverken teknisk, fysisk eller psykisk på vårt nivå, sier han.

Stjerna som spiller med kneet til en død mann

For med nytt kne er visst alt mulig for tyrkernes sluttminuttshelt. Selv når han ikke treffer mål.

- Når jeg skyter utenfor pleier jeg bare å si til meg selv at de opererte inn feil korsbånd, sier Nihat.

SENKET NORGE: Erik Hagen brassesparket inn 1-0 da Tyrkia besøkte Ullevål i kvaliken, men det var Nihat som fikk den siste ballen i nettet.
STARTET OPPHENTINGEN: Petr Cech glapp ballen foran beina til Nihat, som ikke lot seg be to ganger. Tyrkias utrolige snuoperasjon var i gang.