Stjerna som vil spille for Boork

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Stjernen- Vålerenga 2- 4. Bjørge Josefsen gjorde alt riktig og hindret katastrofesifre for Stjernen. Akkurat nå er han trolig landets beste målvakt - og i motsetning til flere av Norges beste ishockeyspillere, roser han landslagssjef Leif Boork opp i skyene. - Han er rett mann for norsk ishockey, sier Josefsen til Dagbladet.

- Sammen med landslagets keepertrener Torbjørn Orskaug har Boork hatt enorm betydning for min utvikling. Han er den første landslagssjefen som har gitt meg tillit, sier stjerne-målvakten. Han vil ikke være med på hylekoret om Boorks lederstil som landslagssjef. Josefsen forstår at noen reagerer på den kontroversielle svensken, men ber nå om fred og ro rundt landslagssatsinga.

Respekterer Boork

- Jeg respekterer sjefen og hans disposisjoner uten å mukke. Og selvfølgelig spiller jeg for Leif Boork, sier Bjørge Josefsen.

- Hva er din mening om Boork?

- Han er flink og ryddig med klare mål for landslaget. Noen ganger er han nødt til å ta upopulære avgjørelser.

- Er norske ishockeyspillere useriøse?

- Absolutt ikke. Men vi er amatører, og må legge lista deretter.

I en foreløpig kort ishockeykarriere har 23-åringen spilt ti treningskamper og fått registrert tre offisielle kamper for Norge. Josefsen håper det blir mange flere. Nå håper han å få være med på kvalifiseringa til A-VM om en måned.

Akkurat det uttaket bør ikke bekymre Bjørge Josefsen.

- Boikott av landslaget har aldri vært noe tema for meg. Jeg har vært med på mange samlinger under Leif Boorks ledelse - i tillegg til isbjørnprosjektet. For meg har dette vært verdifullt for utviklinga.

Suverene VIF

Vålerenga vant skuddstatistikken 44- 17 og var akkurat så overlegne som tallene tyder på. Gang på gang kom Oslo-laget alene med Bjørge Josefsen med avslutninger av internasjonalt merke. Likevel stoppet de på fire mål.

- Jeg kommer fortere inn i kampene enn før. Det skyldes den internasjonale matchinga jeg har fått under Leif Boorks ledelse. Jeg har lært å reagere raskere enn før, sier Bjørge Josefsen.