Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjerna tok til tårene etter den spanske bragden

Holdt på å rakne.

GLEDE OG TÅRER: Spania-stjerna Elisabet Chavez fant lillebror blant publikum etter kampen og lot tårene trille. Foto: Bjørn Langsem
GLEDE OG TÅRER: Spania-stjerna Elisabet Chavez fant lillebror blant publikum etter kampen og lot tårene trille. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

• Montenegro - Spania 18-19 (8-13)

BUDAPEST (Dagbladet): Spania er klare for EM-finale etter seier mot Montenegro i håndball-EM.

Spania var best fra start - men rotet fryktelig i annen omgang. Likevel rodde de i land 18-19.

Etter kampen var det ville jubelscener og blant annet Elisabet Chavez slet med å holde tårene tilbake. Først jublet hun med lagvenninnene før hun fant lillebror og familien blant publikum.

SPANSK JUBEL: Spanjolene og Carmen Martin har grunn til å glise etter en solid semifinale mot Montenegro. Nå venter etter Sverige eller Norge i finalen søndag.
SPANSK JUBEL: Spanjolene og Carmen Martin har grunn til å glise etter en solid semifinale mot Montenegro. Nå venter etter Sverige eller Norge i finalen søndag. Vis mer

Dermed venter enten Norge eller Sverige i EM-finalen søndag kveld. Spania spilte sist EM-finale mot nettopp Norge i 2008. Det endte med et kjempetap 21-34 for seks år siden.

En skrekkstart ødela kampen for håndballjentene fra Montenegro. De slet voldsomt offensivt og scoret knapt mål i åpningen. Over åtte minutter brukte laget på å få ballen i nettet.

Spania ledet på det meste med sju mål i første omgang, men en svak annen omgang holdt på å koste dem seieren. Elisabeth Pinedo ble spansk toppscorer med fem mål

Fikk luke Inne i store László Papp Sportsarena i Budapest var det et klart flertall fra Montenegro på tribunen.

Men Spania åpnet best på banen.

FEIRING: Spanjolene etter kampen.
FEIRING: Spanjolene etter kampen. Vis mer

Etter fire minutter ledet Spania med to mål - og Montenegro slet med å få spillet til å sitte.

Montenegro fikk en skrekkelig start på kampen der ingenting stemte. Laget satte inn sitt første mål da kampuret viste 08:08.

Da var stillingen 1-3.

Og Spania fortsatte å kjøre fra.

LYKKE: Spanias Alexandrina Cabral strekker armene i været.
LYKKE: Spanias Alexandrina Cabral strekker armene i været. Vis mer

Da klokka passerte 25 spilte minutter hadde Montenegro scoret fattige fem mål. Stillingen var 5-12.

Spansk rot En liten innspurt før pause sørget for at Montenegro fortsatt hadde håp om finaleplass. Til pause var stillingen 8-13.

Etter pause snudde kampen karakter. Nå var det Spania som slet - og de scoret bare fem mål på de første 24 minuttene av omgangen.

Det utnyttet Montenegro som plutselig var oppe 17-18 med to minutter igjen av klokka. Nærmere kom de ikke - og Spania gikk til finale med seier.

Spania scoret bare seks mål i annen omgang, men det var nok til å sikre finaleplassen.

TIL FINALEN: Spanjolene i vill jubelrus etter at kampen var over.
TIL FINALEN: Spanjolene i vill jubelrus etter at kampen var over. Vis mer

Så venter vi spent på Norge - Sverige klokka 20.30.