JOKER I WIMBLEDON: Eugenie Bouchard spilte Wimbledon-finale i 2014. Nå er hun tilbake etter et skrekkelig 2015 på tennisbanen. Foto: REX/Shutterstock
JOKER I WIMBLEDON: Eugenie Bouchard spilte Wimbledon-finale i 2014. Nå er hun tilbake etter et skrekkelig 2015 på tennisbanen. Foto: REX/ShutterstockVis mer

Stjerna ut mot kroppsryktene: - Jeg er skuffet over at noen vil skape overskrifter

Wimbledon-joker Eugenie Bouchard.

(Dagbladet): Kanadiske Eugenie Bouchard (22) hadde sitt store gjennombrudd på tennisbanen i 2014 - men hele 2015 ble en eneste stor nedtur for spilleren som på sitt høyeste var rangert som nummer fem i verden.

Med stjernestatusen har det også dukket opp rykter og spekulasjoner rundt Bouchards svingende formkurve.

I et intervju, som blant annet er gjengitt av Daily Mail, snakker hun ut om nervøsitet. Men etter at intervjuet ble gjort - har Bouchard gått ut og sagt at hun føler innholdet er kommet ut feil, ifølge TSN og tennisreporter Mark Masters.

SLET: Eugenie Bouchard i 2015. Foto: NTB Scanpix
SLET: Eugenie Bouchard i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er skuffet over at noen vil skape overskrifter. Jeg vil presisere at jeg aldri har hatt spiseforstyrrelser. Det er en alvorlig sykdom og ingenting jeg vil vil ta lett på, sier Bouchard.

Nervøs

Bakgrunnen er et intervju der hun snakker om den tunge 2015-sesongen og hun er sitert på følgende:

- Før kamper var jeg veldig nervøs og hadde trøbbel med å spise. Jeg følte det (maten) ville komme rett opp igjen, sier Bouchard, ifølge Daily Mail.

- Folk trodde jeg konsentrerte meg om kroppsbildet mitt og at jeg mistet vekt med vilje. Sånn var det ikke. Jeg var bare så stressa. Nå har jeg lært av det. Selv om jeg føler meg dårlig, så må jeg tvinge i meg mat. Jeg er sterkere nå, sier Bouchard videre.

Nå er hun tilbake der hun var nær sin foreløpig største bragd. I 2014 nådde hun nemlig finalen i Wimbledon, men tapte 6-3, 6-0 mot tsjekkiske Petra Kvitova.

HÅP: Eugenie Bouchard er Canadas beste kvinnelige tennisspiller. Foto: NTB Scanpix
HÅP: Eugenie Bouchard er Canadas beste kvinnelige tennisspiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Et sjokk

I 1. runde i årets Wimbledon-turnering møter hun Magdalena Rybarikova fra Slovakia i morgen. Da håper hun å rette opp inntrykket etter noen svake Grand Slam-forestillinger det siste kalenderåret.

- Å ryke i 1. runde i French Open og Wimbledon i fjor var et sjokk, sier Bouchard.

ÅPNER TIRSDAG: Eugenie Bouchard
spiller sin 1. runde-kamp tirsdag. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER TIRSDAG: Eugenie Bouchard spiller sin 1. runde-kamp tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også US Open i fjor høst ble en nedtur, da 22-åringen måtte trekke seg i 4. runde med skade.

- Skaden tvang meg til å stoppe med noe jeg elsker, sier Bouchard.

Skaden oppsto på merkelig vis da Bouchard falt i garderoben og slo hodet. Hendelsen førte til at Bouchard gikk til sak mot Det amerikanske tennisforbundet.

- Det var som tortur. Jeg følte jeg var på vei tilbake og jeg klarte ikke å fatte hvordan denne utrolige hendelsen kunne skje meg. Det var tøft både mentalt og emosjonelt, sier 22-åringen.

Serena favoritt

Tennisstjerna Serena Williams (34) er stort sett alltid forhåndsfavoritt i hver turnering hun stiller opp i. Årets Wimbledon er intet unntak, ifølge Eurosports tennisekspert Christer Francke.

FAVORITT: Serena Williams. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Serena Williams. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg holder Williams og Garbine Muguruza som favoritter. De var i finalen i fjor (Williams vant) og begge møttes i French Open-finalen nylig (Muguruza vant). Ingen av de har spilt veldig bra på gress så langt i sommer, men de er likevel gode nok til å vinne, sier Francke til Dagbladet.

Tenniseksperten mener Eugenie Bouchard er en joker som trenger maksimal flyt får å komme helt til topps.

- Det er så mange spillere i kvinneklassen som kan vinne. Bouchard har potensial til å komme til en semifinale, men kan også ryke ut i tidligere runder. Andre spillere som kan vinne Wimbledon er Petra Kvitova, Angelique Kerber og Agnieszka Radwanska, sier Francke.

PS: Bouchard er nå nummer 48 på verdensrankingen.