NBA

Stjerna utestenges

Den amerikanske basketballigaen (NBA) har valgt å utestenge Andrew Wiggins (26) fra Golden State Warriors inntil han tar covid-19-vaksinen.

STOPPES FRA SPILL: Andrew Wiggins får ikke muligheten til å spille hjemmekamper for Golden State Warriors. Foto: AP Photo/Jeff Chiu
STOPPES FRA SPILL: Andrew Wiggins får ikke muligheten til å spille hjemmekamper for Golden State Warriors. Foto: AP Photo/Jeff Chiu Vis mer
Publisert

NBA bekrefter i en pressemelding at de har valgt å avvise kanadiske Andrew Wiggins søknad om å slippe å la seg vaksinere, men fortsatt spille kamper hjemme for Golden State Warriors.

Warriors, som spiller sine hjemmekamper i San Francisco, er underlagt lokale helseråd som tilsier at deltakere på store arrangement innendørs skal være vaksinert, såframt de er over 12 år.

26-åringen er blant spillerne i NBA som har bedt om å slippe vaksinering. I Wiggins' tilfelle har han bedt om å slippe på religiøst grunnlag.

Det gjør at Golden State Warriors og Andrew Wiggins går inn i 2021/2022-sesongen i en heller kinkig situasjon.

Wiggins' valg om å ikke vaksinere seg gjør nemlig at han ikke kan spille hjemmekamper for Warriors, med mindre han velger å la seg vaksinere.

Tidligere er det blitt rapportert av Bleacher Report at Wiggins nekter å la seg vaksinere, og at det kommer til å vedvare inntil han blir «tvunget».

Wiggins har hatt en heller interessant NBA-karriere så langt. Kanadieren var nelig førstevalget i NBAs draft (der man velger førsteårsspillere fra det amerikanske universitetet) i 2014.

Den gangen ble han valgt av Cleveland Cavaliers, men ble umiddelbart byttet bort for å gjøre plass til megastjernen LeBron James, som returnerte etter sitt opphold i Miami Heat.

I 2020 var Wiggins igjen del av en stor byttehandel da han ble sendt til Warriors' stjernegalleri, med spillere som Steph Curry og Klay Thompson, mens D'Angelo Russel gikk andre veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer