Stjernas Brasil-hån skapte reaksjoner. Nå hylles Ronaldos svar

Fotballstjernene mobber hverandre i sosiale medier. 

BRASIL-SPØK: Tysklands Toni Kroos scoret to mål mot Brasil i 2014-VM. Her er han under kampen. I går kom han med et stikk til brasilianerne. Foto:   REUTERS/David Gray/NTB Scanpix
BRASIL-SPØK: Tysklands Toni Kroos scoret to mål mot Brasil i 2014-VM. Her er han under kampen. I går kom han med et stikk til brasilianerne. Foto:   REUTERS/David Gray/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tysklands 7-1-seier over Brasil i semifinalen i fotball-VM 2014, er noe tyskere kommer til å huske i lang, lang tid.

Det er også en kamp brasilianerne ikke vil glemme med det første.

Resultatet ble omtalt som et sjokktap for vertene fra Brasil, som ikke hadde tapt på hjemmebane i en tellende kamp på 38 år før fiaskoen. Etter kampen brøt det ut masseslagsmål og opptøyer i Rio de Janeiro.

En som tydeligvis husker kampen svært godt er Real Madrid- og Tyskland-profil Toni Kroos. I forbindelse med nyttårsaften la han ut en tweet med «Feliz 2017». Men i stedet for tallet 17, hadde han byttet ut tallene en og sju med det brasilianske og det tyske flagget (1-7).

Meldingen (som du kan se nederst i artikkelen) skapte naturligvis sterke reaksjoner. Ikke overraskende var det mange brasilianere som ble irritert.

I skrivende stund har nesten 10 000 personer kommentert bildet, som har blitt delt og likt tilsammen over 300 000 ganger.

«Det var mye oppmerksomhet for en liten spøk. Jeg ønsker alle et trygt og gledelig nyttår!» skrev Kroos noen timer etterpå.

Andre tok spøken med godt humør, og noen laget også et nytt bilde med ordene «Feliz 2017». Denne gangen var det tallet 20 som var byttet ut med det brasilianske og det tyske flagget. 20, eller 2-0, er rettet mot Brasils 2-0-seier over Tyskland i VM-finalen i 2002.

Den brasilianske legenden Ronaldo la seinere ut dette bildet på sin Facebook-konto, med en melding til Toni Kroos. Ronaldo, som selv spilte og scoret i den aktuelle kampen i 2002, er også avbildet.

«Godt nyttår, Toni Kroos», skriver Ronaldo, etterfulgt av en smiley.

Det var et comeback som ble satt pris på av fansen. Allerede etter én time har bildet fått 228 000 reaksjoner.

SLO TILBAKE: Den tidligere fotballstjernen Ronaldo sendte et stikk tilbake til Toni Kroos. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix     
SLO TILBAKE: Den tidligere fotballstjernen Ronaldo sendte et stikk tilbake til Toni Kroos. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix      Vis mer