Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bode Miller og Morgan Beck-Miller:

Stjernas datter (1) druknet: - Du tror kanskje sånt skjer under rare omstendigheter

Forteller i første tv-intervju.

I SORG: Bode Miller og Morgan Beck-Miller forteller i et tv-intervju om datteras død. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON
I SORG: Bode Miller og Morgan Beck-Miller forteller i et tv-intervju om datteras død. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bode Miller (40) og Morgan Beck Miller (31) mistet dattera Emeline Grier Miller (19 md.) i ei drukningsulykke 9. juni i år.

Nå stiller paret for første gang opp i et tv-intervju for å snakke om tragedien. De kommer også med en advarsel til småbarnsforeldre.

- Det kan skje utrolig raskt, sier Miller i intervjuet med TODAY.

Over helga kommer et større intervju, men det er nå publisert en smakebit.

- Du tror kanskje sånt skjer under rare omstendigheter. Sånn er det ikke. Det (ulykke) kan skje i løpet av et blunk, sier alpinstjerna.

PAR: Bode Miller og Morgan Beck Miller. Foto: NTB Scanpix
PAR: Bode Miller og Morgan Beck Miller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dattera skal ha falt i et basseng og mistet livet tidligere i sommer. Hun skal ha sneket seg ut ei bakdør før ulykka inntraff. Seinere ble hun funnet livløs i bassenget.

- Et barn på under 30 pounds (13,6 kg) kan drukne på 30 sekunder, sier Beck Miller.

Nå ønsker de å spre bevissthet om barns sikkerhet rundt basseng. De har startet et eget fond der de samler inn penger.

- Det er 37 dager siden jeg sist holdt veslejenta mi. Jeg ber til gud om at ingen andre foreldre føler denne smerten, skrev Morgan Beck Miller (31) på Instagram nylig.

- Drukning er den vanligste dødsårsaken for barn i alderen 1-4. Vi snakker om vaksinering, bilseter, økologisk mat, skjermtid, etc. i lengden, men den største risikoen barna dine møter er en lydløs morder, skriver Beck, og legger til:

- Det tar sekunder. Vær så snill og hjelp oss med å spre bevissthet. Det er de første stegene for å forhindre denne typen tragedier.

Takker for støtten

Beck var på besøk hos naboen da hun innså at datteren var forsvunnet Hun løp ut, fant datteren i bassenget, og startet øyeblikkelig livredning.

Da ambulansepersonell ankom stedet, ble Emeline fraktet til det lokale sykehuset, men livet til den lille jenta sto ikke til å redde.

Foreldrene delte selv dødsbudskapet.

- Vi er mer enn knust. Vårt lille barn, Emmy, gikk bort i går. Aldri hadde vi trodd at vi ville oppleve en slik smerte. Hennes kjærlighet, hennes lys, hennes ånd vil aldri bli glemt. Vår lille jente elsket livet og levde det til det fulle hver eneste dag, skrev Miller-familien på Instagram.

Venter barn

Lindsey Meehleis, parets jordmor, har satt opp en kronerullingsside på vegne av Miller-familien.

«Samtidig som familien navigerer gjennom en sorg som ingen foreldre burde få oppleve, har vi respondert til samfunnets ønske om å hjelpe. De innsamlede pengene fra GoFundMe-kampanjen vil bli brukt til å danne et fond til ære for søte Emeline Grier», heter det i beskrivelsen.

Bode og Morgan Miller giftet seg i 2012 og fikk sitt eldste barn, sønnen Nash, i 2015. Året etter kom Emeline, eller Emmy som ekteparet kalte henne, til verden.

Bode Miller var en av verdens beste alpinister i en årrekke. Han har OL-gull og fire VM-gull i samlinga. I tillegg har han 33 seire i verdenscupen. Han la opp i fjor.