UFC

Stjernas gest vekker oppsikt

Nok en gang forsvar Valentina Sjevtsjenko (33) sin tittel i fluevekt i UFC. Etter maktdemonstrasjonen tok hun et oppgjør med UFC-legenden Khabib Numagomedov (33)

Publisert

Det begynner å bli en vane at Valentina Sjevtsjenko smadrer sine motstandere i UFC-buret, og natt til søndag var ingen forskjell.

Lauren Murphy måtte gi tapt i den fjerde runden, da dommeren stoppet kampen etter Murphy ikke maktet å svare på Sjevtsjenkos tornado av slag.

Denne er den sjette gangen stjernen fra Kirgisistan forsvarer sitt belte, og befester sin posisjon som en av UFCs mest dominerende mestere.

- De er nytteløse!

Etter kampen passet 33-åringen på å ta et oppgjør med en annen av de mer dominerende figurene i UFC sin historie.

Khabib Nurmagomedov fikk nemlig ubeseiret gjennom sin MMA-karriere, før han la hanskene på hylla i 2020. Han vant 29 strake kamper i sin karriere.

Nurmagomedov har nydelig kjøpt sitt eget forbund i Russland, som nå går under navnet «Eagle Fighting Championship». Der kommer det fram at han ikke kommer til å ha ringjenter.

MOT: Khabib Nurmagomedov har vært tydelig på at han ikke ønsker ringjenter. Foto: AP Photo/John Locher, File.
MOT: Khabib Nurmagomedov har vært tydelig på at han ikke ønsker ringjenter. Foto: AP Photo/John Locher, File. Vis mer

- Hør her, jeg ønsker ikke å fornærme noen, men ringjenter er de mest nytteløse menneskene i kampsport, sa russeren på en pressekonferanse, som er videreformidlet av siden MMAJunkie.

- Hva er nytten deres? Det er et spørsmål. Du kan vise på skjermen at vi skal inn i andre runde, fortsatte russeren, som deretter gikk inn for å forklare at det var historiske grunner til at de var med.

Det har fått flere til å reagere veldig sterkt. Det er spesielt Nurmagomedovs antydning at ringjenter ikke har en plass i kampsport som har fått flere til å ta til orde.

SKAPER DEBATT: Ringjentene i kampsport har skapt en voldsom debatt den siste tiden. Foto: Joe Scarnici/Getty Images/AFP
SKAPER DEBATT: Ringjentene i kampsport har skapt en voldsom debatt den siste tiden. Foto: Joe Scarnici/Getty Images/AFP Vis mer

- En dekorasjon

Blant dem er Sjevtsjenko, som skal ha gjort det til et poeng å snakke med alle ringjentene etter sin seier mot Murphy, skriver journalist Drake Riggs.

På pressekonferansen etter kampen gikk Sjevtsjenko rett i strupen på Nurmagomedov.

- Vakre kvinner er en dekorasjon til ethvert arrangement, og det vil jeg at folk skal vite. Det er ingen som har rett til å si at de er nytteløse, startet Sjevtsjenko.

- De er der de skal være. De var her fra starten, og uansett hvor du drar, så vil du se vakre kvinner. Alle nyter det, fordi de er vakre, de dekorerer. Dette er min melding. Vakre kvinner dekorer ethvert arrangement.

En som har applaudert Sjevtsjenko for å snakke opp for ringjentene er den profilerte MMA-journalisten Ariel Helwani.

- Fortell dem, Valentina! skriver Helwani på sin Twitter-konto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer