Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stjernas intervju får profiler til å rase: «Du må ikke rødme, baby»

Ba reporter ut på drink på direkten.

• Se video øverst i artikkelen.

(Dagbladet): Cricketspilleren Chris Gayle (36) fra Jamaica skaper raseri etter et intervju med Channel Ten-reporter Mel McLaughlin på direkten.

Gayle overrasket den kvinnelig reporteren med å be henne ut for en drink - og fulgte opp med: «du må ikke rødme, baby». Gayle fortsatte og avsluttet intervjuet med å bemerke McLaughlins øyne.

Channel Ten-reporteren ble tydelig forfjamset og cricketstjernas oppførsel er blitt møtt med slakt. Seansen er også blitt omtalt av nyhetsgiganter som CNN og The Guardian.

SATT UT: Mel McLaughlin. Skjermdump: Ten Network
SATT UT: Mel McLaughlin. Skjermdump: Ten Network Vis mer

- Det var uventet. Det er ikke sånne ting jeg forventer å høre. Det er skuffende. Jeg vil ikke være et objekt som får sånne kommentarer, og jeg er der for å gjøre en jobb, sier Mel McLaughlin i kjølvannet av episoden.

Lederen for Crickey Australia, James Sutherland, kritiserer Gayles oppførsel:

- De som ser humor i dette har misforstått. Dette er upassende og veldig, veldig offentlig. Dette er ikke en nattklubb, men en arbeidsplass. Slike kommentarer grenser til trakassering, sier cricket-topp Sutherland.

88 000 i bot Det spesielle intervjuet skjedde etter at Gayles klubb, Melbourne Renegades møtte Hobart Hurricanes.

- Chris' kommentarer er upassende og respektløse. Slikt hører ikke hjemme her, sier Renegades styreformann Stuart Coventry.


Gayle har fått en bot på 10 000 dollar (88 000 kroner) av klubben.

Den engelske cricketspilleren Andrew Flintoff roser McLaughlins profesjonalitet - og omtaler Gayle som en skjørtejeger.

- Bra gjort, McLaughlin. Jeg er en fan av Gayle, men han fikk seg selv til å se ut som en skjørtejeger her, skriver Flintoff på Twitter.

Forsvar Til tross for at oppførselen har skapt mye harme, er det flere profilerte personer som ikke skjønner kritikken mot cricketstjerna.

- Jeg blir irritert over å se alt raseriet mot Gayle, skriver TV-profil Piers Morgan.


Andre mener Gayle skaper sinne fordi han er mann.

- Neste gang jeg blir intervjuet av en mann skal jeg gjøre som Chris Gayle. Jeg er sikker på at ingen vil bry seg. La oss roe oss ned, skriver den kvinnelige landhockey-profilen Georgie Parker.

Chris Gayle møtte selv til en pressekonferanse etter mandagens kamp og beklaget hele seansen.

- Det var på ingen måte ment som respektløst overfor Mel. Hvis hun føler det sånn, så beklager jeg. Dette var en spøk fra min side. Det var kampdag. Underholdning, ting går ut av proposjoner når sånt skjer. Jeg beklager og vi må gå videre, sier Gayle.


Intervjuet og reaksjonene kan du se øverst i artikkelen.

STJERNE: Chris Gayle. Foto: Demotix/Corbis
STJERNE: Chris Gayle. Foto: Demotix/Corbis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media