Teresa Stadlober

Stjernas mareritt: - Knust

Den østerrikske langrennsstjerna Teresa Stadlober fikk den planlagte OL-oppladningen spolert, men turen til Kina ble reddet i siste liten.

REDDET I SISTE LITEN: Teresa Stadlober trodde OL var over da hun leverte en positiv PCR-test. Heldigvis var det falsk alarm. Foto: Terje Pedersen / NTB
REDDET I SISTE LITEN: Teresa Stadlober trodde OL var over da hun leverte en positiv PCR-test. Heldigvis var det falsk alarm. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZHANGJIAKOU (Dagbladet): Corona-drama har preget norsk idrett før OL-starten. På lørdagens 15 kilometer med skibytte stiller de norske langrennskvinnene bare med tre av fire mulige på start. Det har ført til reaksjoner internasjonalt.

- Jeg er lei meg på deres vegne. Nå forstår jeg hvordan det er. Jeg ønsker ikke dette for noen. Det er bare trist, sier Stadlober til Dagbladet.

Eget drama

29-åringen fra Schladming, som kanskje er best kjent i Norge fordi hun gikk feil to ganger på tremila i Pyeongchang, har nemlig vært gjennom et mareritt selv før OL.

Hun skulle egentlig ha ankommet Kina for ei uke siden, men kom først på onsdag. Overfor Dagbladet i Kina forteller den østerrikske 29-åringen at hun også holdt på å miste OL-starten i Beijing.

- Jeg hadde problemer med PCR-testene, så jeg måtte utsette reisen. Jeg dro nedover tirsdag og kom hit onsdag, forteller hun.

- Hva skjedde?

- På onsdag i forrige uke hadde jeg mine siste test 72 timer før planlagt avreise. Den testen var positiv. Det var galskap, for jeg var negativ både mandag og tirsdag. Jeg har heller ikke hatt noen symptomer, sier Stadlober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer