Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson Furys comeback

Stjernas nye bilde vekker oppsikt

Tyson Fury (30) forsvant brått etter VM-tittelen for snart tre år siden. Tidligere i år gjorde han comeback. Nye bilder viser den ekstreme forvandlingen.

STOR FORSKJELL: Disse bildene er tatt med ett års mellomrom. Tyson Fury er tilbake i gammelt toppslag nå. Foto: Twitter / Tyson_Fury
STOR FORSKJELL: Disse bildene er tatt med ett års mellomrom. Tyson Fury er tilbake i gammelt toppslag nå. Foto: Twitter / Tyson_Fury Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boksestjerna Tyson Fury sjokkerte med VM-tittel i tungvekt mot Vladimir Klitsjko i november 2015 - men etter det ventet en lang tid med skandaler på rekke og rad.

Fury mente at hans bakgrunn som «irsk reisende» gjorde at mange hater ham, og at en rekke personer var ute etter «å ta ham».

Og han la noe av skylda på British Boxing Board of Control.

- Helt siden jeg fikk litt berømmelse har det vært en heksejakt på meg på grunn av min bakgrunn, på grunn av hvem jeg er og hva jeg gjør. Det er et hat mot reisende rundt om i verden. Spesielt i Storbritannia, sier Fury.

Mistet kontrollen

Det hele endte med at han mistet kontroll. En periode så det ut som han aldri skulle komme tilbake i ringen.

Fury innrømmet at han var manisk depressiv og at han hatet boksing. Returkampen mot Vladimir Klitsjko ble utsatt to ganger, men da Fury nektet å stille opp til kamp, mistet han rett og slett beltet.

Så ble han dopingtatt to ganger, og Fury raste opp i vekst. På det meste veide han nesten 180 kilo, 70 kilo over matchvekt.

STÅR FJELLSTØTT: Den kinesiske munken Yi Long bruker en interessant teknikk når han bokser. Motstanderen skjønner etter en stund at det er umulig å slå knockout på kung fu-mesteren. Video: Comebat TV Vis mer Vis mer

Fury har i tidligere intervjuer innrømmet at han var langt nede.

- Jeg drakk, tok narkotika og var ute hele natta med kvinner. Jeg ville bare dø og ha det gøy mens jeg gjorde det, uttalte Fury til Joe Rogan i et intervju på YouTube tidligere i år, gjengitt hos TV 2.

Fury fortsatte:

- Når rusen forsvant, kom depresjonen. Jeg våknet opp og ville ikke leve lengre. Jeg gjorde alle rundt meg vondt og ingen kunne snakke meg til fornuft. Jeg fikk disse gale tankene, jeg ga opp livet.

Med depresjonene og det utagerende livet, kom også skandalene. Fury sjokkerte med rasistiske kommentarer og gikk til angrep på jødene.

- Alle gjør bare det de kan, de lytter til regjeringen, følger alle andre som sauer og blir hjernevasket av sionistene. Jødiske folk eier alle bankene, alle avisene og alle tv-stasjonene, uttalte han.

Oppsiktsvekkende forandring

Etter en fest i fjor, bestemte Fury seg for å gjøre alt i sin makt for å komme tilbake i bokseringen. Han har tidligere fortalt at han dro tidlig hjem fra festen, ba til Gud og fant veien tilbake til kanvasen.

Det ble en lang kamp med et knallhardt treningsregime.

Tidligere i år gjorde Fury comeback. Han slo først Sefer Seferi, før han sikret en kamp om tungvektstittelen etter å ha beseiret Francesco Pianeta i Belfast i august.

Det er kanskje urettferdig å kalle de to første kampene enkle matcher, men en ting er sikkert:

Mannen med 27 seire på like mange kamper så rusten ut i begge kampene, og det var tydelig at han hadde en lang vei å gå før VM-kampen mot Deontay Wilder 1. desember.

Og i går la han ut et nytt bilde av egen form på Twitter. Bildet er oppsiktsvekkende, sammenliknet med hvordan han så ut både før og etter comebacket.

Fury har rast ned i vekt, og ser ut til å være «fit for fight».

Under bildet skriver han:

- Ord kan ikke beskrive hva jeg føler. For en forandring man kan gjøre på ett år.

Vil ikke ha sex

Furys ekstreme forvandling kommer selvfølgelig ikke uten at han ofrer både det ene og det andre.

- At jeg i det hele tatt er her er en stor seier for meg, sier Fury til Daily Mail.

Han, familien og kona Paris har måtte legge opp et løp som sikrer at 30-åringen er i toppform.

Og Fury tar ekstraordinære grep for å beholde fighteren i seg.

- Vi kommer til å gå i klinsj flere gave, men jeg har fått en gave. Jeg har en sjette sans og er alltid oppmerksom på farene som kommer. Men jeg vil ikke at noe skal forstyrre den gaven, så jeg har ikke hatt sex de siste 12 ukene, sier Fury til den britiske tabloidavisa.

Klar til kamp

Deontay Wilder vil forsøke å forsvare WBC-tittelen mot Tyson Fury i Los Angeles 1. desember.

Det blir den første virkelige testen for Fury. Ingen av de to bokserne har tapt en eneste kamp til nå i karrieren. Wilder har 40 seire av 40 mulige, mens Fury har vunnet 27 av 27.

NESTE UTFORDRING: Deontay Wilder har WBC-beltet i boksing. Foto: NTB Scanpix
NESTE UTFORDRING: Deontay Wilder har WBC-beltet i boksing. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det gjør dette oppgjøret til den første kampen mellom to ubeseirede tungvektsboksere siden 1992, og blir en av årets virkelig store boksedueller. Det er ventet at vinneren av oppgjøret får lov til å gå en kamp mot WBA-, IBF-, WBO- og IBO-mester i tungvekt Anthony Joshua (22-0, 21 knockouts) neste vår.

Wilder har selv vært i hardt vær før oppgjøret. På et spansk talkshow slo den amerikanske 33-åringen ned en maskot på direktesendt TV.

Det skulle egentlig ha vært et morsomt innslag og lekeboksing, men Wilders slag ble for mye.

Så gjenstår det å se om Fury takler amerikaneren.

  • Kampen sendes på Viaplay 1. desember

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!