Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raheem Sterlings gevær-tatovering

Stjernas nye tatovering vekker harme. Slik forklarer han den

Raheem Sterling (23) har tatovert leggen før VM braker løs. Ikke alle synes den er like passende.

NY TATTIS: Raheem Sterling har tatovert leggen. Motivet faller ikke i smak hos alle. Foto: Reuters/Carl Recine
NY TATTIS: Raheem Sterling har tatovert leggen. Motivet faller ikke i smak hos alle. Foto: Reuters/Carl Recine Vis mer

Manchester Citys lynving Raheem Sterling og det engelske fotballandslaget er i full gang med VM-forberedelsene. 18. juni åpner de mesterskapet mot Tunisia.

Men under de første treningene var det Sterlings nye tatovering som havnet i fokus. Sterling har nemlig tatovert et gevær ned langs leggen, en som ifølge Daily Telegraph ble stemplet som «kvalmende» av en annen britisk avis.

Også på sosiale medier går tatoveringen sin gang, der meningene er delt. Mens mange synes den er fin, er også enkelte kritiske - av dem kalles den blant annet «uakseptabel» og «forferdelig».

FORKLARTE: Dette la Raheem Sterling ut på sin Instagram-story. Foto: Instagram/sterling7
FORKLARTE: Dette la Raheem Sterling ut på sin Instagram-story. Foto: Instagram/sterling7 Vis mer

Så mye har tatoveringen blitt omtalt, at Sterling har måttet rykke ut på sosiale medier og forsvare den.

Faren ble drept

Sannheten er at tatoveringen har sammenheng med en mørk historie. På sin Instagram-story forklarer 23-åringen:

- Da jeg var to år gammel, ble faren min skutt og drept. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle røre en pistol, forklarer Sterling.

Sterlings vanskelige barndom har nemlig blitt skrevet om før. Manchester Evening News skrev i 2015 - før overgangen til Manchester City - om oppveksten i Kingston i Jamaica, i en bydel «mer kjent for vold og fattigdom enn fotball».

Også de skriver at faren ble skutt og drept. Som seksåring flyttet Sterling, moren og søsteren til London, og bosatte seg nært Wembley.

TATOVERT I BLINDE: Kjendistatovør Scott Campbell ga helt vanlige folk i London muligheten til å få en gratis tatoveringer. Det var bare én betingelse. Video: CNN Vis mer

Sterling forklarer i Instagram-posten at tatoveringen har en annen betydning: Nemlig at han skyter med nettopp høyrefoten.

NY TATOVERING: Raheem Sterling forklarer hvorfor valget falt på et gevær. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
NY TATOVERING: Raheem Sterling forklarer hvorfor valget falt på et gevær. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

Viktig spiller

Raheem Sterling ble seriemester sammen med Manchester City denne sesongen. Han har spilt nesten alle kampene, og scoret 18 mål. Han er trolig en naturlig del av landslagssjef Gareth Southgates førsteellever til VM.

Lørdag spiller England treningskamp mot Nigeria.

Sterling har to år igjen av kontrakten med City. Ifølge Daily Telegraph følger både Real Madrid, Barcelona og PSG nøye med 23-åringen.

- Det er utvilstom viktig å få Sterling til å bli. Men avtaler er avtaler. Agentene, omstendighetene, og kanskje at andre klubber er interessert i ham, sa Pep Guardiola i mars, ifølge avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media