Louis Saha har troa på Alexis Sánchez

Stjernas råd: - Gjør som Solskjær

Framtida til Alexis Sánchez er et stort spørsmålstegn. Tidligere United-spiss Louis Saha ber chileneren gå i Solskjærs fotspor.

HAR TROA: Louis Saha tror Alexis Sanchez kan utgjøre forskjellen i topp fire-kampen. Foto: Jason Cairnduff / Swansea /
HAR TROA: Louis Saha tror Alexis Sanchez kan utgjøre forskjellen i topp fire-kampen. Foto: Jason Cairnduff / Swansea /Vis mer

Med bare fem mål på 45 kamper, har Alexis Sánchez (30) vært en gigantisk skuffelse i United-trøya siden overgangen fra Arsenal i januar 2018.

Chileneren viste hva som bor i han i Copa America i sommer, men ble skadet under turneringen, og har ikke fått noe spilletid for United i sesongoppkjøringa bortsett fra en treningskamp mot Blackburn bak lukkede dører.

TIDLIGERE STORSCORER: Louis Saha. Foto: Colorsport / REX / NTB Scanpix
TIDLIGERE STORSCORER: Louis Saha. Foto: Colorsport / REX / NTB Scanpix Vis mer

Nå er spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær beholder Sánchez, som tjener mest av samtlige i klubben, eller om han flytter fra den britiske balløya.

- Sánchez' svake form er et mysterium, men han kan egenhendig få United tilbake blant topp fire om han finner tilbake rytmen, sier tidligere United-spiss Louis Saha i et intervju med Bwin.

- Gjør som Solskjær

- Alle spillere går gjennom tøffe perioder. Når laget spiller godt merker man det ikke alltid fordi man fortsatt vinner. Da Sánchez kom til United ble han med en gang kastet til ulvene. Alle øyne var rettet mot han, det er de fortsatt, sier Saha.

Franskmannen mener at ingen er bedre rustet enn Solskjær til å hjelpe Sánchez med å finne tilbake til «Midas' touch».

I gresk mytologi blir det sagt at alt Kong Midas berørte ble til gull.

- Som spiller tok Solskjær ut all sin frustrasjon på trening, og vi alle vet hva han oppnådde som spiller. Han burde være det fremste eksempelet Sánchez burde følge, forhåpentligvis får han tilbake selvtilliten, sier Saha.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Solskjær har troa

Sánchez var tilbake på trening for to uker siden, men det er usikkert om chileneren er med når Manchester United møter Wolverhampton på mandag.

Solskjær har vært tydelig på at han fortsatt har troa på 30-åringen.

- Vi vet hva han er kapabel til. Vi må finne en måte, for det er en topp spiller der. Han kan score tjue mål for oss. Det så du i Copa America, sa Solskjær til BBC i starten av sesongoppkjøringa.

- Stabiliteten har ikke vært der på grunn av at han har hatt noen skader, så du håper bare på at han får den stabiliteten tilbake i spillet sitt, fortsatte nordmannen.

Ryktet til Roma

Der overgangsvinduet stengte i England forrige uke, er det fortsatt åpent fram til begynnelsen av september i de andre store europeiske ligaene.

Det betyr at Sánchez fortsatt kan selges, men ifølge Manchester Evening News har Solskjær besluttet å beholde chileneren.

Forrige uke skrev The Telegraph at Roma har holdt samtaler med Manchester United om et mulig lån.

Roma er derimot neppe villig til å betale hele lønninga til chileneren, og dermed må Manchester United splitte regninga om det skal bli et faktum.