Deontay Wilder og Dominic Breazeale møtes i storkamp

Stjernas sjokkuttalelse: - Hvem sier slike syke ting?

Nok en gang fordømmer boksemiljøet Deonay Wilder.

TRUSLER: Deontay Wilder og Dominic Breazeale er bitre rivaler, men mange mener førstnevnte har tråkket langt over streken med sine siste uttalelser. Foto: Edward Diller/REX
TRUSLER: Deontay Wilder og Dominic Breazeale er bitre rivaler, men mange mener førstnevnte har tråkket langt over streken med sine siste uttalelser. Foto: Edward Diller/REXVis mer

Oppladningen til søndagens storkamp mellom Deontay Wilder og Dominic Breazeale tok en ny vending da førstnevnte ble intervjuet etter en treningsøkt.

Wilder har tidligere erklært seg selv som «planetens slemmeste mann», og virker å gjøre alt for å leve opp til sitt selvtitulerte navn og rykte.

- Livet hans står på spill i denne kampen. Jeg prøver fremdeles å få et liv på CV-en min, sa 33-åringen. En kommentar som har skapt sjokk, vantro og fordømmelse i boksemiljøet.

BOKSER: Dominic Breazeale er Wilders motstander. AP Photo/Kevin Hagen
BOKSER: Dominic Breazeale er Wilders motstander. AP Photo/Kevin Hagen Vis mer

- Hvem sier slike syke ting?

Virgil Hunter, som trener søndagens motstander Dominic Breazeale, sier han er skuffet over Wilder.

- Han må spørre seg selv om det er denne personen han vil være. Er det dette jeg vil bli husket for? Jeg tror dette er noe Deontay må håndtere inne i seg selv. Er det dette eksempelet han vil sette? Jeg mener at en unnskyldning er på sin plass, sier Hunter til BBC.

Wilder og Breazeale, begge amerikanere, skal gjøre opp om tungvektsbeltet i helgas kamp, og sånn sett er det mye på spill for begge to. Wilder skal forsvare beltet, mens Breazeale er utfordreren. Rivaleriet strekker seg langt tilbake, og i 2017 nådde det et klimaks da Wilders bror slo til Breazeale foran hans kone og barn inne på et hotell.

Breazeale fordømmer Wilders nye trusler mot ham selv.

- Hvem sier slike syke ting? Du skal aldri si det om en motstander. Man må ha sportsånd og være profesjonell. Du vil aldri at noen skal bli skadet i en kamp.

- Vi har personlige årsaker og en personlig vendetta, og hvis han blir skadet, så la gå. Men ønsker jeg at noen skal dø? Selvfølgelig ikke, legger bokseren til.

Dette er imidlertid ikke første gang Wilder har kommet med slike kommentarer.

Skylder på alteregoet

I forbindelse med en kamp mot kanadiske Bermane Stiverne i 2017, kom Wilder med liknende trusler.

- Jeg har hatt lyst på et liv i lang tid og det finnes ikke en bedre motstander å gjøre det mot. Jeg vil ha en kropp og han skal være den kroppen, uttalte han den gangen, også da til sjokk fra resten av miljøet.

Wilder blir kalt «The Bronze Bomber», og la i etterkant skylda over på alteregoet.

- Det er «The Bronze Bomber» som vil ha et liv. Når jeg er han, bryr jeg meg ikke. Alt med meg forandres. Jeg blir ikke nervøs, jeg blir ikke redd. Jeg har ingen følelser overfor mannen jeg sloss mot.

Wilder står med 40 seire og én uavgjort på sine 41 kamper i ringen. 39 av seirene har kommet etter knockout. 33 år gamle Breazeale har tapt én av sine 21 kamper.